Prestížne ocenenie Biele srdce do rúk pôrodnej asistentky z Banskej Bystrice

ZAUJÍMAVOSŤ
0 /

Prestížne ocenenie „BIELE SRDCE“, ktoré každoročne udeľuje Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek (SKSaPA) pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier, získala toho roku aj pôrodná asistentka z FNsP F.D. Roosevelta Banská Bystrica, PhDr. Elena Drapáčová.

Z rúk generálneho riaditeľa Sekcie zdravia Ministerstva zdravotníctva SR Mária Miklošiho a prezidentky SKSaPA Ivety Lazorovej si cenu v kategórii sestra – manažér prevzala na regionálnej konferencii komory dňa 20.6.2014. Návrh na jej ocenenie podala Sekcia manažmentu SKSaPA.

Ocenenie BIELE SRDCE každoročne získa v troch kategóriách : sestra/pôrodná asistentka manažér, sestra/pôrodná asistentka v praxi a mimoriadne ocenenie 31 zdravotníckych pracovníkov z celého Slovenska. Cena je odmenením vyjadrujúcim charakter starostlivosti, vedomosti a humanitu, ktorá napĺňa prácu a ducha ošetrovateľstva.

„ Ocenenie za dobre odvedenú prácu dokáže pohladiť na duši, motivovať do ďalšej práce a tak trochu utvrdiť v tom, že to, čo robím, má zmysel. Napriek všetkým ťažkostiam a problémom s ktorými sa musím denne stretávať má táto práca zmysel a tvorí veľkú súčasť môjho života. Prináša mi radosť každá spokojná pacientka a šťastná mamička. Toto ocenenie patrí všetkým mojim kolegyniam – pôrodným asistentkám na našej klinike, ktorým ďakujem za korektnú spoluprácu a podporu, vážim si to.“

vyjadruje svoju radosť ocenená sestra.

 „V mene vedenia nemocnice a aj v mene všetkých kolegov PhDr. Elene Drapáčovej úprimne blahoželáme k tomuto významnému oceneniu. S jej úspechu sa tešíme, pretože je oficiálnym potvrdením toho, že v našej nemocnici pracujú profesionálne sestry a pôrodné asistentky,“

dodáva PhDr. Monika Trnovcová, námestníčka pre ošetrovateľstvo.

PhDr. Elena Drapáčová v povolaní pôrodná asistentka pracuje od roku 1987, v manažérskej pozícii vedúcej sestry Gynekologicko – pôrodníckej kliniky SZU pôsobí 9 rokov. Je držiteľkou licencie odborného zástupcu v povolaní pôrodná asistentka pre poskytovateľa zdravotnej starostlivosti Fakultnú NsP F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici, držiteľkou osvedčenia interného audítora pre oblasť kvality, je mentorkou odbornej praxe, držiteľkou osvedčenia „Humánny manažér“ z Centra aplikovanej etiky, absolvovala špecializáciu v intenzívnej starostlivosti v gynekológii a pôrodníctve, absolventkou magisterského štúdia na Fakulte humanitných vied, odbor filozofia v špecializácii etika, v odbore etika získala titul PhDr. PhDr. Drapáčová má bohatú prednáškovú činnosť. Je dlhoročnou členkou SKSaPA, členkou vo výbore Sekcie manažmentu v ošetrovateľstve.

Autor: (val)