Po premenlivom zimnom týždni sa v Banskej Bystrici ochladí

SPRÁVY
0 /

Prechod z novembra do decembra bol trochu búrlivejší najmä na okolitých kopcoch, kde napadol sneh podporený vetrom a najmä horské priechody dali zabrať vodičom. Nový decembrový týždeň bude kľudnejší, ale najmä v noci sa v meste pod Urpínom výraznejšie ochladí.

V pondelok bude podľa meteorológov v meste pod Urpínom zväčša slnečno. Teplota počas dňa dosiahne úroveň 1°C, v noci klesne na  – 8 °C.

utorok na Mikuláša by v našom meste malo byť polooblačno. Maximálna denná teplota vystúpi na 1 °C, v noci bude okolo – 7 °C.

Aj v stredu bude v Banskej Bystrici zväčša polooblačno. Ortuť teplomera sa cez deň dostane na 1 °C, v noci klesne k – 9 °C.

Vo štvrtok môžeme očakávať slnečné počasie. Denná teplota vystúpi na 0 °C, v noci bude okolo – 7 °C.

piatok sa zamračí  a pribudnú zrážky vo forme dažďa so snehom. Teplota cez deň sa bude pohybovať na úrovni 3 °C, v noci klesne na – 3 °C.

Bystričanov čaká zväčša zamračený víkend. V sobotu má  byť polooblačno, pričom denná teplota vystúpi na 5 °C, v noci bude okolo – 1 °C. Nedeľa bude zväčša zamračené s prehánkami. Cez deň sa teplota dostane na úroveň  4 °C, v noci klesne k  0 °C.

Snehu si teda zatiaľ užijeme na horách keď zimná lyžiarska sezóna už začala aj na Donovaloch. V meste bude vládnuť už predvianočná nálada, tak si ju užívajme.

Zdroj: SHMÚ, Foto: Mirka Chabadová