Poslanci dali rekonštrukcii zimáku zelenú

TÉMA TÝŽDŇA
2 /

Vo štvrtok sa stretlo mestské zastupiteľstvo v Banskej Bystrici, na svojom mimoriadnom zasadnutí, ktoré zvolal primátor mesta kvôli odstráneniu formálneho nedostatku uznesenia  z 11.februára. Išlo o zaokrúhlenie hodnoty Zimného štadióna na celé eurá, ktorý mesto previedlo do základného imania svojej 100-percentnej dcérskej spoločnosti BPM s.r.o., aby sa mohlo začať s rekonštrukciou.

Návrh na zmenu pôvodného uznesenia č. 1246/2014 – MsZ z 11.2. 2014 znel, že hodnota nepeňažného vkladu nehnuteľností do základného imania BPM s.r.o. stanovená znaleckým posudkom sa z výšky 2 579 769,53 € zaokrúhľuje na 2 580 000  €. Nové uznesenie  bolo prijaté jednomyseľne všetkými prítomnými poslancami zo Smeru, SDKÚ-DS a nezávislými. Poslanecký klub BBA sa rokovania štvrtkového zastupiteľstva z neznámych dôvodov nezúčastnil.

„Dnes sme urobili zásadný  krok k tomu, aby sa hneď po skončení tejto hokejovej sezóny mohlo začať s výstavbou novej severnej tribúny z poskytnutej  dotácie Úradu vlády SR, ktorá by sa mala dokončiť do jesene. Je to dobrá správa pre Banskú Bystricu, že  mesto nemusí do rekonštrukcie Zimného štadióna investovať vlastné prostriedky z už beztak napnutého rozpočtu,“

uviedol pre náš portál poslanec Jakub Gajdošík.

Športový manažér HC´05 Banská Bystrica a poslanec Vlastimil Plavucha k tomu dodal:

„Teším sa z toho, že táto rekonštrukcia prebehne tento rok. Fanúšikovia tak do novej sezóny získajú väčší komfort s kvalitným zázemím, pomôže to aj mladým hokejistom.“

Obaja poslanci, spolu s konateľom BPM s.r.o. Ing. Jánom Šabom, riaditeľom HC´05 Michalom Longauerom a maskotom Baranov, pred druhým štvrťfinálovým zápasom play off medzi Banskou Bystricou a Skalicou symbolicky poklepali základný stavebný kameň rekonštrukcie banskobystrického Zimného štadióna.

Keďže v zmluve o poskytnutí štátnej dotácie na rekonštrukciu severnej tribúny Zimného štadióna sa mesto zaviazalo, že minimálne 10 rokov od dokončenia rekonštrukcie nezmení vlastnícke ani iné právo k objektu a pozemku pod ním, muselo v tejto súvislosti požiadať Úrad vlády SR o dodatok k zmluve, ktorý dostalo. Vďaka tomu bol potom možný prevod štadióna do základného imania  BPM s.r.o.

Zdroj: Bystricoviny.sk