PONSáčikovia si užívajú prázdniny

SPRÁVY
0 /

Aj tento rok pripravilo Občianske združenie PONS pre viac ako päťdesiat detí štyri týždne nezabudnuteľných zážitkov. V pondelok 13. augusta odštartuje v Robotníckom dome posledný turnus denného letného integračného tábora pre hendikepované deti a mládež.

Počas piatich dní sa môžu tešiť na hipoterapiu v Ľubietovej, plávanie vo Vyhniach, plavbu loďou po Liptovskej Mare i vozenie sa na motorkách.

O pestrý program sa počas štyroch turnusov starajú vedúci a šesťdesiat asistentov. V prvom týždni bolo najväčším lákadlom stretnutie s horolezcami a vozenie sa na lane. V druhom návšteva Bricklandie na Liptove a v treťom stretnutie s parašutistami na letisku v Očovej.

Čo sa najviac zapáči deťom na mojom turnuse, uvidíme. Predpokladám, že to bude vozenie sa na motorkách, lebo zbožňujú adrenalínové zážitky. Posledný deň bude pre nich iste nezabudnuteľná plavba loďou a návšteva detského kráľovstva v prírode Villa Betula v Liptovskej Sielnici,“

približuje Mária Lauková, vedúca štvrtého turnusu.

Zároveň dodáva, že tábory fungujú najmä vďaka obetavosti mladých dobrovoľníkov, ktorí sú PONSáčikom nielen asistentmi, ale aj vynikajúcimi kamarátmi. Dôležití sú aj mnohí sponzori, zásluhou ktorých majú deti o bohatý program postarané.

 „Pre mňa bola naozajstným zážitkom celková atmosféra, deti, asistenti, ľudskosť a kopec lásky, ktorá sa v tábore rozdáva. Pokiaľ to bude možné, určite sa zúčastním aj budúci rok. Ďakujem, že som mohla byť súčasťou tábora PONS. Všetci ostávajú navždy v mojom srdci,“

dodáva jedna z dobrovoľníčok.