Pomôžme Maťkovi s chuťou Vianoc na Námestí SNP

SPRÁVY
7 /

V piatok 22. decembra na Námestí SNP v Banskej Bystrici (pred reštauráciou Olivo), v čase od 15:00 do 21:00 hod., sa uskutoční dobročinný predaj vianočnej kapustnice, punču a kakaa. Výťažok z predaja bude použitý na financovanie operácie pre Maťka z Nemiec.

Niečo o Maťkovi:

„Volám sa Maťko. Som šikovný 6-ročný chlapček, ktorý to od narodenia nemal ľahké. Hneď som musel bojovať o život. Následkom ťažkého pôrodu mám trvalé následky. Detskú mozgovú obrnu, ktorá mi postihla najmä šľachy a svaly. Stále musím poctivo cvičiť, navštevovať liečenia, terapie a rôzne iné procedúry.

Ale som veľký bojovník. Už som raz absolvoval operáciu Ulzibat. Vtedy sa mi podarilo konečne postaviť na nohy a prejsť pár krokov. Ďalším cvičením po operácii sa mi podarilo začať chodiť s pomocou. Dnes už pár metrov prejdem aj sám, ale žiaľ začali sa mi znovu skracovať šľachy, lebo veľmi rýchlo rastiem. Hrozí mi, že môžem prestať chodiť, a to som len pred necelým rokom začal.

Preto musím znovu na operáciu. Rodičia nemajú dosť peniažkov, aby mi mohli operáciu zaplatiť, preto sme sa spolu rozhodli poprosiť o pomoc Vás – dobrých ľudí. Prosím pomôžte nám udržať si náš sen, ktorý nie je nemožný a to, že budem stále chodiť a možno niekedy aj bežať. Za akúkoľvek pomoc Vám z celého srdca ďakujeme, Martinko s rodičmi.“

Organizátorom je Nadácia Eriky Karovej. Podujatie podporili spoločnosť DAMILED, SteakHouse, Smartfood, Družstvo Badín, AU Holding, s.r.o. a Tesco Stores SR, a.s., ako aj  dobrovoľníci. Maťka podporuje aj olympijský víťaz Matej Tóth.

Všetci veria, že sa na akcii podarí vyzbierať krásnu sumu a pomôcť tak splniť Maťkov sen. Pomôcť mu rozbehnúť sa môžeš aj ty!

 

Zdroj: (dem), Foto: ilustračné