Kvôli voľbám sa upravia stránkové hodiny na vydávanie OP

SPRÁVY
0 /

V súvislosti s voľbami do Národnej rady Slovenskej republiky polícia zabezpečuje všetky potrebné opatrenia pre nerušený priebeh volieb.

Každý volič je povinný sa pred hlasovaním preukázať dokladom totožnosti, teda občianskym preukazom. Aby nikto nebol ukrátený o možnosť hlasovať kvôli neplatnému občianskemu preukazu, polícia upravila stránkové hodiny na ich vydávanie. Všetky žiadosti, ktoré budú podané na oddeleniach dokladov príslušných okresných riaditeľstiev PZ, najneskôr do 11.00 hodiny 8. marca tohto roka, budú vybavené včas. Národné personalizačné centrum ministerstva vnútra zabezpečí výrobu a distribúciu týchto občianskych preukazov tak, aby mohli byť vydané žiadateľom nasledujúci deň, teda 9. marca. V tento deň bude možné vyzdvihnúť si doklady až do 15.00 hodiny.

Občania by si mali platnosť dokladu totožnosti skontrolovať s predstihom. V prípade potreby si treba nový doklad včas zabezpečiť. Polícia denne eviduje desiatky nových žiadostí na vybavenie občianskych preukazov. Zákonná lehota na vydanie nového občianskeho preukazu je 30 dní od podania žiadosti. Nenechávajte si ich vybavovanie na poslednú chvíľu. Informácie o správnych poplatkoch občania nájdu na stránke polície http://www.minv.sk/?spravne-poplatky-2.

Zdroj: KR PZ BB