Podpredsedníčka NR SR Jana Laššáková je po nehode v nemocnici  

SPRÁVY
1 /

V sobotu došlo pri obci Ožďany v okrese Rimavská Sobota k dopravnej nehode, ktorej obeťou sa stala podpredsedníčka NR SR Jana Laššáková z Banskej Bystrice. Sedela v aute jazdiacom po hlavnej ceste, do ktorého narazilo ďalšie auto prichádzajúce z vedľajšej komunikácie.

Nehoda sa stala v sobotu

„Jana  Laššáková utrpela pri nehode povrchové poranenia v oblasti bedier a drieku. Pri prevoze bola pri vedomí a v súčasnosti je v nemocničnom ošetrení,“

uviedol hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Boris Chmel.

Z miesta nehody zranenú Janu Laššákovú transportovali vrtuľníkom do Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici. O jej zdravotný stav sa  okamžite zaujímal predseda NR SR Peter Pellegrini.

„Kontaktoval ministra zdravotníctva, ktorý mu poskytol aktuálne informácie. V nedeľu  popoludní Peter Pellegrini navštívi pani Laššákovú v nemocnici.,“

uviedol riaditeľ Odboru komunikácie s médiami a verejnosťou NR SR Martin Dorčák.

Podľa informácií  z miesta nehody nedalo vozidlo odbočujúce na hlavnú cestu prednosť autu, v ktorom sedela Jana Laššáková na zadnom sedadle. Prípad vyšetruje polícia.

Podpredsedníčka NR SR bola v sobotu na výjazde na juhu Banskobystrického kraja. V obciach okresov Lučenec a Rimavská Sobota spolu s premiérom Robertom Ficom a ministrom vnútra Robertom Kaliňákom odovzdávali dobrovoľným hasičom nové požiarne vozidlá.

Zdravotný stav Jany Laššákovej sa zlepšuje

V nedeľu navštívil zranenú podpredsedníčku NR SR v Rooseveltke jej kolega – predseda slovenského parlamentu SR Peter Pellegrini, ktorý o jej zdravotnom stave novinárom povedal:

„Podozrenia na vážnejšie zranenia, najmä chrbtice, sa našťastie nepotvrdili. Leží na traumatológii a pár dní si tam ešte pobudne, kým ju pustia do domáceho ošetrenia. Som veľmi rád, že pani podpredsedníčka sa má lepšie. Ešte je ubolená, ale ona je veľká bojovníčka. Živo a čulo komunikuje s okolím, je u nej manžel. Počas nášho rozhovoru síce hovorila, čo sa stalo, ale už riešila aj pracovné záležitosti. Chce sa vrátiť čím skôr do práce.“

Laššákovej v nedeľu telefonoval premiér Robert Fico a aj minister vnútra Robert Kaliňák, o jej zdravotný stav sa zaujíma minister zdravotníctva Viliam Čislák.

Podľa riaditeľky Rooseveltovej nemocnice Miriam Lapuníkovej bol prevoz vrtuľníkom z miesta nehody nutný kvôli podozreniu zo závažnejšieho zranenia chrbtice. Jana Laššáková v nemocnici absolvovala všetky potrebné vyšetrenia vrátane CT, aké postupujú všetci pacienti po vážnej dopravnej nehode.

Autor: (tom), Foto: Ilustr.