Po NATO Úrad BBSK zisťuje spotrebu toaletného papiera na školách

SPRÁVY
6 /

Nedávno sme vás informovali o čudnej ankete Úradu BBSK o tom, či sú občania za to, aby na území Banskobystrického kraja  pôsobili vojaci USA a iných armád NATO. Teraz kraj zisťuje spotrebu toaletného a kancelárskeho papiera na školách.

Kotlebov hovorca Miroslav Belička to vysvetľuje optimalizácia nákupov, ktoré si robia školy ako samostatné právne subjekty napojené na krajský rozpočet.

TASR má k dispozícii mail, ktorým sa  odborná referentka pre školstvo a mládež Úradu BBSK Marianna Kemková obracia na riaditeľov škôl v krajskej pôsobnosti:

„Oddelenie školstva a mládeže vás týmto žiada o poskytnutie informácie ohľadom množstva, ceny a spôsobe obstarania kancelárskeho a toaletného papiera za rok a taktiež informáciu o zmluve na tento tovar a jej možnosti vypovedania.“

Miroslav Belička k tomu pre TASR uviedol:

„Robíme to z dôvodu optimalizácie nákupov. Postupne sa budú robiť prieskumy všetkých tovarov a služieb dodávaných pre Banskobystrický kraj a jeho zriaďovateľské organizácie.“

Podľa Beličku je forma dodávania toaletného a kancelárska papiera pre stredné školy otvorená. Nevylúčil, že Úrad BBSK má v pláne zásobovať tieto školy predmetným tovarom od jedného dodávateľa.

„Prípadné úspory sa budú dať vyčísliť až potom, keď sa ukončí celý prieskum,“

dodal Kotlebov hovorca.

Nie je to tak dávno, čo toto vedenie BBSK chcelo zastaviť schválené europrojekty  za 5,46 milióna eur z eurofondov pre 22 stredných škôl na nákup učebných pomôcok a počítačov na skvalitnenie vzdelávacieho procesu, vraj kvôli šetreniu 273.000 eur na spolufinancovanie z krajského rozpočtu, ktorý bol dlho v provizóriu. Museli zasiahnuť  až poslanci zastupiteľstva BBSK.

Teraz majú stredné školy v kraji šetriť na spotrebe toaletného a kancelárskeho papiera. Možno by takéto šetrenie nezaškodilo ani samotnému Úradu BBSK, ktorý si na splátky prenajal výkonný multifunkčný tlačiarenský stroj a dodnes nikto nevysvetlil, načo to kraju bude, keď sa už netlačia ani krajské noviny…

Autor: (tom), Foto: redakčné