Parkujem ako pako v Európe

SPRÁVY
5 /

Opäť sme dostali do redakcie upozornenie nášho čitateľa čudné parkovanie  v banskobystrickej Európe. Aj keď sa vzhľadom na večerný čas z tohto pondelka jedná o menej kvalitný záber, je jasné, o čo ide.

„V súčasnosti prebieha na strešnom  parkovisku Európy  oprava izolácii a zmenšil sa  s priestor na parkovanie, dopravné značenie ne jasne hovorí o zákaze parkovania v mieste, kde som odfotil zaparkované auto s vozíkom,“

píše Michal.

Podľa nášho čitateľa sa nejedná o ojedinelý prípad nedodržania dopravného značenia na parkovisku Európy. Zároveň sa pýta, kto by mal kontrolovať a pokutovať vodičov za porušovanie dopravných predpisov. Náš čitateľ sa preto pýta:

„Načo je tu potom dočasné dopravné značenie? Prečo nespolupracuje SBS-ka so štátnou alebo mestskou políciou? Sú SBS-kári zodpovední trvale za poriadok v celom komplexe Európy, alebo len za prechádzanie sa v jeho  vnútornej časti?“

Faktom je, že za poriadok a bezpečnosť v objekte Európy zodpovedá vlastník. To sa týka aj parkovísk v obchodno-zábavnom komplexe. Na druhej strane na dodržiavanie dopravných predpisov dohliada polícia. V našom prípade by ju na ich porušovanie mal upozorniť zástupca vlastníka, lebo poriadok musí byť aj na  súkromnom parkovisku pre verejnosť….

Zdroj: Bystricoviny.sk