Parkujem ako pako s autobusom na úzkej ceste

SPRÁVY
22 /

Parkovať ako pako sa dá aj s autobusom. Presvedčil sa o tom čitateľ nášho portálu z Uhliska a do redakcie nám poslal mail s fotogalériou z miesta činu.

„Čo tam po tom, že na druhej strane parkujú autá a keď idú za autobusom, môžu ho obísť len s ťažkosťami a len za predpokladu, že v mieste zastávky neparkuje nikto a na druhej strane tiež,“

píše náš čitateľ.

Ale to vodiča MHD zrejme vôbec nezajímalo, pretože pri autobuse si pokojne vyfajčil svoju cigaretku a až keď videl, že ho niekto fotí, vošiel do vozidla a zamával do objektívu.

Z fotografií vidno, že odstavený autobus nedodržiava ani potrebnú vzdialenosť od priechodu pre chodcov a zacláňa im vo výhľade pri vstupe na cestu.

Iný vodič prichádzajúci zozadu si môže myslieť, že autobus práve prišiel na zastávku a tak slušne čaká, kým neodíde. Keď zistí, že tam stojí akosi dlhšie a za volantom nevidí ani vodiča, začne ho v neprehľadnej situácii opatrne predchádzať riskujúc, že v protismere môže ísť iné vozidlo.

Keby v týchto miestach bežne parkovali autá miestnych obyvateľov, tak ostatní vodiči za autobusom musia čakať, kým neodíde zo zastávky. Trochu ohľaduplnosti zo strany vodiča MHD voči ostatným účastníkom cestnej premávky by nezaškodilo. Nehovoriac o tom, že fajčenie na autobusových zastávkach je zakázané.

(pal)

SAMSUNG CSC