Parkovisko pred železničnou stanicou bude od 1. októbra uzatvorené

SPRÁVY
3 /

Železnice SR upozorňujú na výluku vlakovej dopravy na trati Banská Bystrica – Zvolen počas 40. a 41. týždňa v dôsledku opráv. Od 1. októbra v čase výluky i po nej bude zároveň uzatvorené parkovisko pri hlavnej železničnej stanici pre osobné autá.

Od 1. októbra uzavrú predstaničný priestor v Banskej Bystrici

Hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková uviedla:

„Upozorňujeme všetkých vodičov, cestujúcich a návštevníkov železničnej stanice v Banskej Bystrici, že v čase výluky, ale aj po jej skončení bude predstaničný priestor pre osobné autá uzavretý. Nebude možné sa v tomto priestore pohybovať autami, ani na ňom parkovať. Na dodržiavanie zákazu, ktorý bude platný od 1. októbra 2016, bude dohliadať polícia SR.“

Podľa Pavlikovej v blízkosti pozemkov ŽSR sa buduje nová autobusová stanica s obchodným centrom,  preto bude nevyhnutné priestor pred železničnou stanicou  Banská Bystrica uzavrieť až do ukončenia výstavby, teda do jari 2017. Vodiči sa musia pripraviť na dočasné parkovanie v širšom okolí.

Výluka na železničnej trati Banská Bystrica – Zvolen

v 40. a 41. týždni sa uskutočnia  opravy v železničnom úseku Banská Bystrica – Zvolen. Pre cestujúcich bude v čase výluky zabezpečená náhradná autobusová doprava.

„ŽSR prosia cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku rekonštrukčných prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach,“

dodáva hovorkyňa ŽSR Martina Pavlíková.

Práce počas výluky sa budú vykonávať v dňoch 4. – 6. októbra a potom  od 10. – 12. 10. 2016 v čase od 8:15 do 18:10 hod. Okrem opravy koľajového lôžka bude súčasťou prác aj oprava troch priecestí: v km 6,705 medzi železničnými stanicami Sliač kúpele a Vlkanová. Tu sa zriadi náhradné priecestie.

Priecestie v km 12,961 vo Vlkanovej bude úplne uzatvorené. Doprava sa bude viesť do časti Peťová, presmerovaná po ul. Peťovská, Vlkanovská, Továrenská, Matuškova a po ceste č. III/2413.

Priecestie v km 15,970 medzi železničnými stanicami Vlkanová – Radvaň bude v  Iliaši úplne uzatvorené. Počas opráv sa doprava do Iliaša presmeruje po ulici Iliašska cesta. Medzi železničnými. stanicami Radvaň a Banská Bystrica sa uskutoční výrub prebytočného porastu.

Zdroj: ŽSR, Foto: ilust.