Organizovaná partia chcela odviezť do Holandska aj 15-ročné dievča  

SPRÁVY
0 /

Príslušníkom Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície sa podarilo prekaziť organizovanej skupine z Banskej Bystrice vyviezť do zahraničia 15-ročné dievča. Malo tam poskytovať platené sexuálne služby.

Podľa polície  organizovanú skupinu tvorili  Bystričania Július M., Lenka Š., Michaela H. a Oto Š. vo veku 20 až 32 rokov. Mladé dievčatá prostredníctvom internetu  lákali na dobre platenú prácu v zahraničí. Cez agentúru mali byť spoločníčkami pre solventných klientov.

Neskôr dievčatám navrhovali, že ako hostesky si môžu zarobiť viac peňazí, ak klientom poskytnú aj sexuálne služby.  Keď od nich na základe sľubov získali súhlas, členovia organizovanej skupiny im mali zabezpečiť dopravu na letisko alebo priamy odvoz do Holandska. Tam čakal vopred dohodnutý klient, ktorý im vyplatil spravidla viac ako 12.000 eur.

Prax bola taká, že mladé atraktívne dievčatá dostávali iba časť z tržieb od klientov, zvyšok si partia Bystričanov delila medzi sebou. Osudným sa im stal posledný prípad 15-ročnej dievčiny, ktorú chceli tiež odviezť do Holandska, hoci ani len netušila, čo ju tam čaká. Našťastie včas zasiahla polícia a jej prevozu do Holandska zabránila.

„Polícia doposiaľ zistila, že takýmto spôsobom mali vyviezť do Holandska minimálne päť dievčat vo veku od 15 do 21 rokov. Organizovaná skupina na tom mala zarobiť minimálne 60.000 eur,“

uviedla hovorkyňa Prezídia PZ SR Denisa Baloghová.

Vyšetrovateľ už obvinil štyri osoby z trestných činov obchodovania s ľuďmi a ohrozovania mravnej výchovy mládeže, za čo im hrozí trest odňatia slobody vo výške 7 až 12 rokov. Nedá sa vylúčiť, že do prípadu je zapletených viac osôb a môžu padnúť ďalšie obvinenia.

Zdroj: PZ SR, Foto: ilust.