Organizátori Miss World 2014 sa našej Laure ospravedlnili až po mesiaci

SPRÁVY
2 /

Slovenská kráska Laura Longauerová z Detvy zažila na decembrovej súťaži Miss World 2014 v Londýne trapas, keď pri jej ľudovom tanci sa na svetelnej obrazovke objavil nápis „Slovenia“. Organizátori svetovej súťaže krásy sa za tento prešľap ospravedlnili až po mesiaci.

Pomedzi 120 súťažiacich miss z celého sveta sa práve našej Laure spolu s ďalšími siedmimi finalistkami počas slávnostného londýnskeho galavečera  dostalo tej pocty, že mohla sólovo zatancovať svoj národný tanec. Žiaľ iba jej sa stalo, že Slovenku organizátori  označili za Slovinku, čím ju poškodili.

„Práve táto súťaž ponúka možnosť reprezentovať Slovensko a kraj  vo svete so svojimi pravými hodnotami a tradíciami…. celé Podpoľanie, verím, že náš folklór bude mať v Londýne úspech,“

vyznala sa Laura Longauerová krátko po vlaňajšom víťaznom finále Miss Slovensko v Bratislave.

Po londýnskom faux pas na Miss World 2014 Laura iba skonštatovala:

 „Nemôžeme s tým nič urobiť, skutočne mi je to ľúto.“

 Napriek tomu, že riaditeľka Miss Slovensko Karolína Chomisteková okamžite po svetovom finále kontaktovala zodpovedných organizátorov, reakcia prišla až po štyroch týždňoch.

„Z Miss World prišla odpoveď, že sa nám za chybu, ktorá sa stala počas priameho prenosu, veľmi ospravedlňujú. Celú vec prešetria, aby sa tomu v budúcnosti predišlo. Tiež veria, že ich hlboké ospravedlnenie prijmeme,”

uviedla  Chromisteková.

Je smutné, že viac ako 21 rokov po vzniku Slovenska sa ešte stále objavuje vo svete zámena nášho štátu za Slovinsko. Tentoraz na to doplatila naša Miss Slovensko. Dokonca  na sociálnych sieťach objavujú otázky ľudí, že ako sa volá ten „slovinský“ tanec….

18-ročná Laura Longauerová je študentkou IV.B banskobystrickej Obchodnej akadémie na Tajovského. V Londýne jej držali palce všetci spolužiaci aj s učiteľmi. Krásna Laura pochádza z Detvy. Je skromná  a má príjemný prejav. Dva roky tancuje vo folklórnom súbore Hriňovčan, preto si aj v Londýne vybrala na svoju i národnú prezentáciu ľudový tanec.

Laura chce rok svojho kraľovania Miss Slovensko využiť najlepšie, ako len vie a svojou osobnosťou pomáhať druhým. My jej v tom budeme držať palce a nech s úsmevom na tvári, ktorý jej svedčí najviac, rýchlo zabudne na londýnske finále Miss World 2014.

Autor: (tom), Foto: Ilustr.