Oprava článku „MsÚ v Banskej Bystrici prišiel o certikát kvality“

SPRÁVY
12 /

Na žiadosť Mesta Banská Bystrica zo dňa 23.mája 2012 uverejňujeme opravu článku zverejneného 23.apríla v súvislosti s certifikátom kvality mestského úradu: 

Spravodajstvo Bystricoviny.sk dňa 23.4.2003 na internetovom portáli uverejnilo článok s názvom „Mestský úrad v Banskej Bystrici prišiel o certifikát kvality“, ktorý obsahoval nepravdivé skutkové tvrdenia, keď v ňom bolo uvedené, že (citujeme):

odsek 2:
„Aj keď sme sa minulý týždeň snažili získať túto informáciu takpovediac z prvej ruky cez hovorkyňu primátora mesta, nepodarilo sa nám to. Tak sme si veci zisťovali sami. Hoci na webovej stránke sa ešte nachádza logo aj pôvodný certifikát kvality, onedlho to bude iba spomienka na minulosť. Podľa našich zistení začiatkom marca certifikačná spoločnosť upozornila vedenie mesta, aby prestali používať značku ISO 9001, pretože banskobystrický mestský úrad ju pre tento rok stráca v dôsledku nevykonania dozorného auditu.“

odsek 6:
„Je veľmi pravdepodobné, že práve kvôli chaosu, ktorý sa neprofesionálnymi zmenami organizačnej štruktúry a svojským štýlom riadenia vniesol na úrad, by bolo ťažké obhájiť aj doteraz získaný certifikát kvality ISO 9001. Preto je asi lepšie tváriť sa ako mŕtvy chrobák a prísť radšej potichu o značku kvalitu, ako nesplniť podmienky auditu a de facto priznať, že MsÚ v Banskej Bystrici sa pod novým vedením odklonil od svojho štandardu a ide ďalej vlastnou „dobrodružnou“ cestou.“

Skutočnosti uvádzané v článku sú nepravdivé. Mestu Banská Bystrica nebol do dnešného dňa odobratý certifikát kvality, načo nás upozornil v tomto návrhu na opravu a zároveň nám predložil list riaditeľa divízie MS spoločnosti TÜV SÜD Slovakia s.r.o. Ing. Branislava Chmela, ktorým sa vyjadril  k platnosti certifikátov.

Na žiadosť Mesta Banská Bystrica  uvádzame doslovné znenie tohto vyjadrenia z 2.mája 2012:

Vec:  Vyjadrenie sa k platnosti certifikátov

Vzhľadom na nepresné informácie nedávno uverejnené v médiách sa spoločnosť TÜV SÜD Slovakia s.r.o. rozhodla vydať vyhlásenie k procesu certifikácie pre Mesto Banská Bystrica.

Mestskému úradu v Banskej Bystrici bolo dňa 28.02.2012 odoslané oznámenie o dočasnom pozastavení platnosti a možnom pokračovaní platnosti certifikátov ISO 9001 č. Q 0344-2. Bolo oznámené, že ak do 28.05.2012 nebude vykonaný 3. dozorný audit bude spoločnosť TÜV SÜD Slovakia s.r.o. nútená predmetný certifikát odobrať.

Vedenie mestského úradu požiadalo spoločnosť TÜV SÜD Slovakia s.r.o. o maximálny možný   odklad vykonania dozorného auditu v zmysle stanoveného termínu vzhľadom na prebiehajúce personálne zmeny.

V priebehu mesiaca apríl sa vedenie mestského úradu dohodlo na vykonaní dozorného auditu dňa 28.05.2012.

TÜV SÜD Slovakia s.r.o. je členom skupiny TÜV SÜD, svetového lídra v poskytovaní inšpekčných a certifikačných služieb s dlhoročnou tradíciou. Snahou spoločnosti je podľa miestnych podmienok poskytovať služby, pomocou ktorých sa firmy stanú viac konkurencieschopnými a dokážu zvyšovať kvalitu svojich výrobkov a služieb. Inšpekčné, certifikačné a dozorujúce činnosti sa vykonávajú v súlade s miestnymi a medzinárodnými normami a predpismi pre široký okruh zákazníkov. Vysoká kvalifikácia a viacročná odborná prax spolu s portfóliom služieb a know-how materskej spoločnosti sú zárukou kvality. Pripravenosť a kompetencie našej spoločnosti priebežne preverujú akreditačné spoločnosti. O našej úspešnosti svedčí stále narastajúci zoznam získaných akreditačných a autorizačných osvedčení.

S pozdravom Ing. Branislav Chmel, riaditeľ divízie MSL

Na základe uvedeného konštatujeme, že naše spravodajstvo v článku „Mestský úrad v Banskej Bystrici prišiel o certifikát kvality“ uverejneného na našom internetovom portáli dňa 23.4.2012, uviedlo nepravdivé a zavádzajúce skutočnosti, ktoré môžu poškodiť meno Mesta Banská Bystrica. Týmto sa Mestu Banská Bystrica ospravedlňujeme.

Zdroj: Mesto BB