Odborári presadzujú rovnakú mzdu v celej EÚ

SPRÁVY
3 /

Európski odborári presadzujú, aby v celej Európskej únii bola za rovnakú prácu aj rovnaká mzda. Táto revolučná myšlienka vyvoláva rôzne reakcie

Prakticky by to znamenalo, že robotník v automobilke na Slovensku by dostával rovnakú mzdu, ako napríklad nemecký robotník v automobilke tej istej značky.

Odborári chcú  tento radikálny návrh presadiť v Bruseli.  Podľa nich by sa tak predchádzalo optimalizácií mzdových nákladov firiem v celej EÚ.

Viceprezidentka Konfederácie odborových zväzov Monika Uhlerová vysvetľuje, že by to zamedzilo diskriminácií a zároveň by nedochádzalo k špekulatívnym presunom výroby do krajín s lacnejšou pracovnou silou:

„Treba si uvedomiť, že ľudská práca je síce výrobným vstupom, ale nie je tovar, za ktorý je možné zjednávať čo najnižšiu cenu. Mala by byť adekvátne ohodnotená bez ohľadu na to, kde bol tento vstup realizovaný.“

Ekonómovia však pred takýmito návrhmi odborárov varujú. Riaditeľ Stredoeurópskeho inštitútu pre výskum práce Martin Kahanec hovorí:

„Unifikácia miezd v rámci korporácii by zásadným spôsobom znížila atraktivitu Slovenska pre investorov. Rozvinutejšie krajiny EÚ majú výrazne lepšie školstvo, vedu a podmienky rozvoja ľudského kapitálu. Prečo by investor investoval do zaučenia horšie pripravených slovenských pracovníkov, keď by ho nakoniec stáli rovnako, ako nemeckí či holandskí?“

Podľa Kahanca jednotlivé pracovné trhy sú celkom odlišné vzhľadom na reguláciu, zdaňovanie a cenové hladiny. Síce pripúšťa, že nie všetci zahraniční investori by odišli zo Slovenska, ale toto opatrenie by ohrozilo tisícky pracovných miest.

Na druhej strane rovnaké mzdy skôr nahrávajú zamestnancom v západných štátoch EÚ, pretože by sa tým znížilo riziko presunu pracovných miest do zahraničia. Preto návrh odborárov z nových členských krajín podporujú aj ich kolegovia z vyspelejších štátov Európskej únie.

Ani  šéf Inštitútu zamestnanosti Michal Páleník neodporúča rovnakú minimálnu mzdu v celej EÚ:

„Toto nie je problém Slovenska, pretože minimálna mzda u nás stále rastie. Problémom je jej dodržiavanie. Približne pätina všetkých štátnych zamestnancov totiž zarába v skutočnosti menej.“

Podľa neho štát ako najväčší zamestnávateľ môže zvyšovať mzdovú úroveň v celej ekonomike, keď dobre zaplatí svojich zamestnancov.

Ani Európska komisia zatiaľ nie je naklonená takémuto návrhuodborárov, aj keď už začala bojovať proti sociálnemu dumpingu. Podľa komisie by už zamestnanci, ktorí sú vyslaní do zahraničia, mali dostávať aspoň minimálnu mzdu v danej krajine.

V každom prípade odborári spustili v celej EÚ diskusiu o rovnakej minimálnej mzde. Čo a či z toho napokon niečo bude, sa dozvieme v najbližšej budúcnosti.

Minimálna mzda vo vybraných krajinách EÚ

Krajina Minimálna mzda (mesačne)
Belgicko 1531,93 €
Bulharsko 235,62 €
Česko 407,64 €
Estónsko 470 €
Francúzsko 1480,27 €
Nemecko 8,84 € (za hodinu)
Grécko 586,08 €
Maďarsko 412,91 €
Írsko 9,25 € (za hodinu)
Holandsko 1551,60 €
Poľsko 454,52 €
Portugalsko 557 €
Slovensko 435 €
Slovinsko 804,96 €
Španielsko 707,60 €
V. Británia 8,80 (za hodinu) €
Rumunsko 321,17 €
Zdroj: eurofound.europa.eu

Zdroj: Aktuality.sk, Foto: ilustračné