Z očovského letiska vzlietne do sveta kniha o Podpoľaní

SPRÁVY
0 /

Mestá, obce, prírodné krásy a zaujímavosti podpolianskeho regiónu z pohľadu, aký sa nenaskytne každému – z oblohy. Pri príležitosti sobotňajších M SR v pilotovaní vysokorýchlostných padákov na Letisku Očová uvedú do knižného sveta publikáciu „Podpoľanie z neba“.

Podpoľanie z neba

Práve toto ponúka na viac ako stovke fotografií kniha Podpoľanie z neba, ktorú už túto sobotu 4. augusta 2018 oficiálne predstavia a slávnostne uvedú do knižného sveta. Stane sa tak viac než symbolicky priamo na letisku v Očovej, odkiaľ autori publikácie niekoľko mesiacov vzlietali za svojimi zábermi.

Predstavenie knihy pritom bude súčasťou mimoriadne zaujímavej udalosti – Majstrovstiev Slovenska v pilotovaní vysokorýchlostných padákov, na ktorom sa stretne slovenská špička v tomto mladom a atraktívnom leteckom športe.

ocova-2017

 

Kniha Podpoľanie z neba je výsledkom práce tvorivého kolektívu okolo Milana Paprčku i Adriany Drugovej a vyšla vo vydavateľstve CBS z Kynceľovej ako súčasť edície fotopublikácií Slovensko z neba.

Ako vo všetkých tituloch tejto rozrastajúcej sa edície, aj v knihe o Podpoľaní nájdu čitatelia fotografie z každého ročného obdobia a zo všetkých kútov regiónu. Zábery na husté lesy, široké pasienky a nezameniteľné pruhy políčok na stráňach kopcov sa striedajú s obrázkami monumentálnej architektúry hradov a zámkov.

podpolanie2

Rázovité obce pri pohľade z lietadla odhaľujú svoje vekmi formované tvary chotárov, ale tiež línie cestičiek, pripájajúcich k nim laznícke usadlosti, také typické pre tento malebný kraj. Samozrejme, žiadna kniha o Podpoľaní by nebola úplná bez fotografií jeho srdca, básnikmi ospievanej a legendami opradenej Poľany.

Obrazovú časť knihy dopĺňajú strany s bohatými textovými informáciami o mestách, obciach, pamiatkach, dôležitých vzdelávacích a kultúrnych inštitúciách, ale aj o významných podnikoch a spoločnostiach regiónu. Všetky články v knihe, ako aj popisy k fotografiám, sú okrem slovenčiny napísané aj v anglickom jazyku. Nielen slovenskému čiatateľovi sa tak do rúk dostáva neobyčajná, pútavá a hodnotná publikácia o jedinečnom podpolianskom regióne.

podpolanie z neba1

O vydavateľovi

Vydavateľská spoločnosť CBS spol, s.r.o. so sídlom v Kynceľovej pri Banskej Bystrici pôsobí na trhu od roku 1999. Známou sa stala vďaka výrobe ručne maľovaných máp, ktoré vydáva od roku 2003 a v súčasnosti je ich najväčším vydavateľom v Európe. Na knižný trh sa uviedla edíciou Slovensko z neba, v ktorej vyšli dosiaľ štyri desiatky kníh leteckých fotografií jednotlivých regiónov a miest Slovenska.

V roku 2016 do svojho vlastníctva získala kartografickú značku VKÚ Harmanec a od roku 2017 obnovuje legendárnu edíciu turistických máp. Firma sa tiež zaoberá leteckým fotografovaním, produkciou fotomáp, nástenných máp a orientačných plánov na ručne maľovaných aj štandardných mapových podkladoch.

Prevádzkuje tiež skupinu online portálov regiony.eu. Otvorením pobočky v Zlíne v roku 2011 rozšírila svoje pôsobenie do Českej republiky. V súčasnosti v oboch štátoch spoločne zamestnáva spolu takmer 90 pracovníkov. Ústredným motívom činnosti je firemná vízia „Pomáhame cestovnému ruchu na Slovensku rásť“.

podpolanie1

Užitočné informácie

Názov knihy: Podpoľanie z neba

Autori: Milan Paprčka, Adriana Drugová a kol.

Vydavateľ: CBS spol, s.r.o., Kynceľová

Náklad: 7500 kusov

Knihu je možné si prelistovať online na: www.cbs.sk/knihy/podpolanie/

Oficiálna stránka Majstrovstiev Slovenska v pilotovaní vysokorýchlostných padákov: http://www.canopypiloting.sk/.

pozvanka ocova

 

 

Zdroj: Dušan Hein , Foto: Mirka Chabadová a ilustračné