OBI otvára svoje brány v Banskej Bystrici v pondelok 8. februára

SPRÁVY
3 /

Nemecký reťazec OBI  v pondelok 8. februára slávnostne otvorí na Slovensku 13 z pôvodných 14 predajní. Jednou z nich bude aj banskobystrická na Zvolenskej ceste.

Nástupca Baumaxu aj v Banskej Bystrici

Prevádzkovateľ predajní OBI, ktoré otvára teraz v SR, na Slovensku  na Slovensku, ich vlani odkúpil od konkurenčnej siete bauMax.  Tento rakúsky obchodný reťazec odišiel  koncom jesene 2015, keď  definitívne vypredala  svoj tovar.

Nemecký OBI Hobbymarket prevzal priestory Baumaxu na Slovensku ako celok, kým napríklad v susednom Česku prerába len menšiu časť z celkového počtu prevádzok Baumaxu a väčšinu otvorí pod svojou značkou poľský Mercury Market. V susednom Rakúsku sa Baumax tiež prerába na OBI.

Zmeny v predajniach

Po príchode na trh čakalo nemeckú sieť OBI pretransformovanie sa na slovenský trh. Musel sa spustiť nábor zamestnancov, ak medzitým neprejavili záujem prejsť k novej značke bývalí pracovníci Baumaxu  Prerobili sa predajne vo vnútri regálového systému, zrekonštruovali podlahy pre iné druhy vozíkov a techniku, premaľoval exteriér a urobili všetky potrebné úpravy podľa idey a politiky OBI. Nový predajca však otvára v jediný deň 8. februára hneď 13 predajní naraz.

OBI klub

Obi tiež ponúka zľavový vernostný program. Bude zaujímavé, pokiaľ OBI ako oficiálny náhradník za Baumax bude ponúkať výhody výmenou za starú Baumax kartu. Mnohí sa jej totiž zbavili v rámci akcie konkurenčného obchodu.

Nový web a sortiment

Spoločnosť OBI, ktorá je v Európe jednotkou v oblasti stavebnín, potrieb pre domácich majstrov a domácnosti. Na svojom webe www.obi.sk ponúka informácie k ponukám, službám, sortimentu, akciám a otváracím dobám našich prevádzok, rovnako ako mnoho ďalších zaujímavostí. Na stránkach OBI nájdete aj aktuálne letáky a katalógy spoločnosti.

Vo svete OBI si môžu zákazníci tiež rezervovať tovar z domu a vyzdvihnúť ho už pripravený na predajni. Rovnako ako v predajniach aj na webových stránkach OBI si môžete vyberať z  minimálne 12.000 kvalitných produktov známych značiek pre vybavenie domu a záhrady, pre domácich majstrov a mnoho ďalších oblastí každodenného života. Od farieb na stenu, cez podlahy, náradie, záhradný nábytok až po výrobky pre domácnosť

Okrem novej služby „Rezervácie a vyzdvihnutie“, informáciách o predajniach OBI, nájdete na webe spoločnosti veľké množstvo návodov „krok za krokom“, nápadov a inšpirácií. V predajni si  môžete si nechať namiešať farbu na stenu podľa svojich individuálnych predstáv z rôznych farebných odtieňov. OBI ponúka presné rezanie dreva svojimi skúsenými pracovníkmi. Dá sa využiť aj požičovňa náradia, dovoz tovaru domov, finančné služby a mnoho ďalších výhod.

Vraví sa, že lepšie je raz vidieť ako stokrát počuť. Preto ak chcete vedieť, čo ponúka spoločnosť OBI v Banskej Bystrici, môžete navštíviť predajňu na Zvolenskej už v pondelok 8. februára.

Zdroj: OBI, Foto: ilust.