Nové polohovateľné lôžka pre Urologickú kliniku FNsP FDR

SPRÁVY
0 /

Urologická klinika SZU pri FNsP F. D. Roosevelta (FNsP FDR) dostala do daru od Nadácie slovenského obchodného reťazca Jednota COOP 5 kusov nových elektrických polohovateľných postelí v celkovej hodnote 10 938 €.

Foto 1Dar dnes riaditeľovi nemocnice MUDr. Vladimírovi Balážovi, PhD. priamo na Urologickej klinike slávnostne odovzdali Ing. Jozef Vahančík, predseda predstavenstva COOP Jednota Krupina, SD a Ing. Ján Bilinský, vrchný riaditeľ sekcie obchodu COOP Jednoty Slovensko, SD.

 Ako dôvod, prečo sa rozhodli venovať prostriedky nemocnici Ing. Vahančík v príhovore uviedol: „ Naša firma pôsobí prostredníctvom siete 165 maloobchodných predajní s 1000 zamestnancami v regióne, ktorý je spádovým územím tohto významného zdravotníckeho zariadenia. Významného tým, že je často poslednou nádejou pre vyliečenie či zlepšenie zdravotného stavu pacientov, spomedzi ktorých sú neraz aj naši zamestnanci, členovia nášho družstva či naši každodenní zákazníci.“

COOP Jednota Krupina v minulom roku poskytla prostriedky prostredníctvom nadácie aj zdravotníckym zariadeniam v Krupine a Zvolene.

Takmer všetky lôžka v nemocnici boli zakúpené ešte pri jej dostavaní, začiatkom osemdesiatych rokov. Pri aktuálnej finančnej situácií je obnova vybavenia a teda aj postelí zložitá. „Pacienti vnímajú úroveň nášho zdravotníckeho zariadenie a kvalitu jeho služieb najmä cez komfort aký počas hospitalizácie majú. Preto sme veľmi vďačný za každú formu pomoci, ktorá umožní zvýšiť našim pacientom pohodlie počas dní, keď sú pripútaní na lôžko.“ uviedol riaditeľ FNsP FDR MUDr. Vladimír Baláž, PhD.

Výhodami nových lôžok je ich pohodlný matrac, elektrické polohovanie a tichá a jednoduchá manipulácia pri presúvaní pacienta.

V roku 2012 sa podarilo prostredníctvom sponzorskej pomoci Ligy proti rakovine vymeniť aj 16 kusov postelí na II. Onkologickej klinike SZU.

 

Zdroj: FNsp FDR