Nočné  mrazy v Banskej Bystrici pokračujú ďalší týždeň

SPRÁVY
0 /

Silné januárové mrazy, ktoré sme v meste pod Urpínom prežívame najmä v noci, nás neopustia ani v novom týždni.  Január sa tak zaraďuje hneď na úvod nového roka k najstudenším mesiacom.

V pondelok bude podľa meteorológov v našom meste polooblačno až jasno. Teplota počas dňa dosiahne úroveň – 1 °C, v noci klesne na  – 12 °C.

utorok by malo byť zväčša polooblačno. Maximálna denná teplota v tento deň vystúpi na – 3 °C, v noci bude okolo – 12 °C.

Aj v stredu bude v Banskej Bystrici polooblačno. Ortuť teplomera sa cez deň dostane na – 1 °C, v noci klesne k – 13 °C.

Vo štvrtok môžeme očakávať tiež polooblačno. Denná teplota vystúpi na – 2 °C, v noci bude  okolo – 13 °C.

piatok bude polooblačno až oblačno. Teplota cez deň sa bude pohybovať na úrovni – 2 °C, v noci klesne na – 17 °C.

Bystričanov čaká prevažne polooblačný víkend. V sobotu má  byť pri zamračenej oblohe chladno, pričom denná teplota vystúpi na  – 6 °C, v noci bude okolo – 16 °C. V nedeľu bude polooblačno. Cez deň sa teplota dostane na úroveň  – 4 °C, v noci klesne k  – 12 °C.

Na niekoho môžu celodenné a najmä nočné januárové mrazy pôsobiť depresívne, môžete sa v slnečnom počasí vybrať na krátku prechádzku do zimnej prírody na čerstvý vzduch. Tak, ako to posledný víkend urobilo veľa Bystričanov, ktorí sa prišli pozrieť na preteky psích záprahov na Králiky alebo sa len tak prejsť zimným mestom.

Zdroj: SHMÚ, Foto: red.