Zaujímavosť: Neuveriteľná filmová premena dcéry a syna

SPRÁVY
0 /

 Holandský filmár Frans Hofmeester  urobil so svojimi dvomi deťmi zaujímavý experiment. Dcéru Lotte točil od narodenia do jej 13-tych narodenín, syna Vinceho do 10 rokov.

Vznikli z toho dva úžasné videodokumenty. Časomerný film o Lotte získal celosvetovú slávu. Hudbu k nemu napísal hollywoodsky skladateľ Mateo Messina. V marci sa film premietal v španielskom národnom múzeu Centro de Arte Reina Sofia.  Na youtube.com ho za osem dní videlo viac ako 8 milión ľudí.

Frans Hofmeester preukázal výnimočné odhodlanie a trpezlivosť, keďže snímka o Lotte vznikala dlhých 13 rokov a podľa otca to stále nie je koniec. Dcéru filmoval každý týždeň na rovnakom bielom pozadí farebne i čiernobielo.

„Menila sa nám pred očami tak rýchlo, že som chcel zdokumentovať, ako  vyzerala,“

vysvetľuje Hofmeester.

S rodinou žije  v holandskom  Utrechte. Lotte sa im narodila 28. októbra 1999. Rovnako, ako si iní rodičia robia albumy z fotiek svojich detí, rozhodol sa postupne filmovať dcéru:

„Hovoril som jej iba jednu minútku. Povedz mi, ako si prežila deň  alebo ako ste sa hrali s loptou, vyhrala si?“

Frans podobne filmoval aj svojho o tri roky mladšieho syna Vinceho, nikdy však proti jeho či dcérinej  vôli:

„Muselo ich to baviť, vždy som sa ich opýtal. A ako každé dieťa aj oni niekedy odmietli. Niekedy nehovorili nič. Fajn, nemuseli, myslím si, že samotné emócie sú dokonca lepšie,“

uviedol Hofmeester pre portál idnes.sz.

O tom, ako sa otcovi podarilo postupne nafilmovať svoje dve deti počas dlhých rokov ich rastu, sa môžete presvedčiť sami na jeho dvoch videách.

Zdroj: idnes.cz