Násilník zbil a obmedzoval ex-snúbenicu na slobode. Vieme koľko si posedí!

SPRÁVY
0 /

Zvláštne metódy pomsty pripravil 26-ročný Andrej z Banskej Bystrice pre svoju ex-snúbenicu Veroniku. Za spôsobené násilie ho banskobystrický Krajský súd právoplatne poslal na päť a pol roka do väzenia, kde by si mal spytovať svedomie.

Odvolací senát tak potvrdil rozsudok prvostupňového súdu – trest 5,5 roka odňatia slobody nepodmienečne za zločin obmedzovania osobnej slobody za násilné zadržiavanie a zranenie bývalej snúbenice..

K tomu došlo v októbri minulého roka v meste pod Urpínom.  Andrej  sa stretol s Veronikou a aj s jej synom sa prechádzali.  Predtým sa rozišli, pretože  bol veľmi žiarlivý a stále ju kontroloval.

Večer išiel s ex-snúbenicou a jej kamarátkou Petrou do baru. Potom odviezol Petru do Sásovej, ale Veroniku už nie. Schytil ju, stiahol z nej nohavice i nohavičky, kričala, ale násilím ju vopchal do auta. Tam ju pripútal bezpečnostným pásom a viackrát udrel po tvári. Potom jej dal na hlavu uterák a vozil ju po meste.

Nakoniec zastavil v bývalom ranči Chivas v Hornej Mičinej. Veroniku zatiahol do miestnosti s tromi posteľami. Tu ju bil, spôsobil jej rôzne povrchové poranenia, pomliaždenie hlavy, hrdla, driekovo – krížnej oblasti panvy a ďalšie. Veronike sa až ráno podarilo ujsť a privolať pomoc.

Andrej  na na Okresnom i Krajskom súde tvrdil, že Veroniku neobmedzoval na slobode ani jej neublížil. Podľa jeho verzie bola opitá, keďže v bare vypila väčšie množstvo alkoholu, ale on bol triezvy. Z auta vraj mohla kedykoľvek odísť.

Proti nemu svedčila nielen Veronika, ale aj človek, ktorý jej pomohol, súd mal k dispozícii viacero ďalších dôkazov. Obhajca sa snažil  spochybniť výpovede Veroniky tvrdiac, že vina jeho klienta nebola dostatočne preukázaná.

Krajský súd posúdil dokazovanie prvostupňového súdu za dostatočné a potvrdil pôvodný rozsudok. Predseda senátu upozornil aj na fakt, že Andrej  bol doteraz dvakrát súdne trestaný. Naposledy dostal šesť a pol roka za dvojnásobnú lúpež. Násilie na bývalej snúbenici spáchal 13 mesiacov po návrate z väzenia.