Napriek tragédii pri Červenom Kameni MLD SIAF 2015 na Sliači budú!  

SPRÁVY
0 /

Medzinárodné letecké dni SIAF 2015 sú najväčšou leteckou udalosťou na Slovensku. Prípravy na veľkolepú leteckú šou na sliačskom letisku vrcholia a všetci zainteresovaní sa usilujú urobiť maximum preto, aby sa podujatie stretlo s čo najlepším ohlasom.

„O to viac nás včera zasiahla správa o tragickej udalosti. V súvislosti s leteckým nešťastím pri obci Červený Kameň si dovoľujeme vyjadriť úprimnú sústrasť rodine a blízkym obetí. Aj napriek smutnej udalosti sa tohtoročné Medzinárodné letecké dni SIAF 2015 uskutočnia. Informácie o zrušení leteckých dní, ktoré odzneli v médiách tesne po tragédii, sa netýkajú MLD SIAF 2015. Celý tím sa na návštevníkov teší a na Leteckej základni Sliač  privíta v termíne od 29. do 30. augusta všetkých avizovaných hostí,“

 píše sa v tlačovej správe SIAF 2015.

Organizátori medzinárodných leteckých dní na Sliači koncom budúceho týždňa tak reagujú na množstvo dotazov a aj dezinformácií, ktoré zaznievajú v súvislosti so štvrtkovou  leteckou tragédiou dvoch lietadiel s parašutistami neďaleko obce Červený Kameň v okrese Ilava, ktorí si vyžiadala sedem obetí. V dôsledku toho sa zrušil letecký deň v nedeľu na blízkom letisku Slávnica.

Zdroj: SIAF 2015, Foto: Mirka Chabadová