Na najväčšej stavbe v Banskej Bystrici zahynul stavebný robotník z ČR

SPRÁVY
10 /

Pri budovaní novej autobusovej stanice, ktorá je najväčšou stavbou v meste pod Urpínom, došlo počas víkendu k nešťastiu.  57 – ročný český robotník tu spadol z vyše päťmetrovej výšky a svojim zraneniam podľahol.

Muž stál na streche rozostavanej budovy vo viac ako päťmetrovej výške. Montoval tam svetlík, keď sa náhle pošmykol na plechu a zrútil k zemi. Po páde utrpel vážne poranenie hlavy.

Na pomoc mu pribehli jeho kolegovia, ktorí tu pracovali s ním. Okamžite zavolali záchranku. Hovorca záchrannej služby Boris Chmel pre TV JOJ uviedol:

Záchranári sa po príchode na miesto pokúšali pacienta oživovať, neúspešne, utrpel devastačné poranenia hlavy, ktorým na mieste podľahol.“

Prípadom sa zaoberá aj polícia. Hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici Petra Kováčiková k prípadu povedala:

 V sobotu v popoludňajších hodinách na rozostavanej stavbe autobusovej stanice v Banskej Bystrici došlo k tragédii. Počas prác na streche tu došlo za dosiaľ bližšie nezistených okolností k pádu 57 – ročného muža, občana Českej republiky, ktorý na následky úrazu zahynul. Polícia začala  vyšetrovanie vo veci prečinu usmrtenia.“

Pracovníci z banskobystrického Inšpektorátu práce budú preverovať, či na stavbe neboli porušené pravidlá bezpečnosti pri práci.

Zdroj: TV JOJ, Foto: ilustračné