Najskôr rozbili dvere na sásovskom Lidli, vzápätí vykradli Sporiteľňu v meste

SPRÁVY
5 /

K dvom kurióznym a pravdepodobne spolu súvisiacimi kriminálnym prípadom došlo v noci z pondelka na  utorok v Sásovej a následne v meste. Neznámi páchatelia najskôr rozbili sklenenú výplň zadných dverí na predajni LIdl v Sásovej, neskôr vykradli pobočku Sporiteľne v meste.

Svedkovia na sociálnych sieťach počuli v noci silné rany vychádzajúce od sásovského  Lidla.

„Ten pocit, keď stojíš v Sásovej s kolegom pri bývalej pošte a počuješ štyri riadne šupy pri Lidli, ktorý sa zrazu rozhúka a páli odtiaľ tmavé auto. Poznávacie znamenie VW Tuareg na cz značkách tmavej farby. Môže ich byť viac, nemusí to byť jediné vozidlo.“

Zakrátko sme sa dozvedeli, že neznámi páchatelia vykradli pobočku Sporiteľne v meste. Vyzerá to tak, akoby chceli najskôr upútať pozornosť policajných hliadok do Sásovej. Ako sme si overili na mieste činu, na predajni Lidl vzadu rozbíjali len sklenenú výplň dverí, ale dnu sa nedostali ani nič neukradli. V skutočnosti išlo zrejme o vykradnutie banskobystrickej pobočky banky.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici Petra Kováčiková nám k obom prípadom povedala:

„V súvislosti s prípadmi, ku ktorým došlo v noci na dnes či už v predajni v Sásovej alebo v pobočke Sporiteľne nebude polícia poskytovať podrobnejšie informácie. V prípade poškodenia sklenenej výplne na predajni Lidl vec evidujeme ako priestupok proti majetku a v prípade pobočky Sporiteľne bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže a tiež prečinu poškodzovania cudzej veci.“

O výsledkoch vyšetrovania oboch prípadov, ktoré sa udiali v Banskej Bystrici v noci z 29. na 30. júna, vás budeme aktuálne  informovať.

 

Autor: (bt), Foto: autor+ilustračné