Najmilší koncert roka bude v Banskej Bystrici 26 apríla

SPRÁVY
0 /

Pobočka Úsmev ako dar v Banskej Bystrici  tento rok organizuje už po 15. krát podujatia s názvom Najmilší koncert roka. Na Slovensku to bude už 25.ročník.

Úsmev ako dar pre deti  detských domovov

Spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar, je najstaršia mimovládna, dobrovoľnícka organizácia, ktorá formou rozvojových, vzdelávacích, podporných programov a svojou nadstavbovou činnosťou pomáha deťom z detských domovov, náhradným rodinám a ohrozeným rodinám. Úsmev ako dar má svoje zastúpenie v jednotlivých krajoch na Slovensku prostredníctvom svojich regionálnych pobočiek.

Termín konania banskobystrického koncertu je stanovený na 26. apríla 2015 (nedeľa) so začiatkom o 15:00 hod. Samotný koncert je prehliadkou umeleckých vystúpení detí z detských domovov, náhradných rodín a krízových stredísk z celého Banskobystrického kraja. Je určený širokej verejnosti a dáva tak deťom priestor na prezentáciu svojho talentu a nadania. Nesie sa v duchu spoločného hesla: „Toto som ja!“ a každoročne postúpia tí najlepší do Bratislavy na celoslovenské kolo koncertu.

Tradícia Najmilšieho koncertu roka vznikla v roku 1990

Ide o celoslovenskú prehliadku umeleckých vystúpení detí z detských domovov a náhradných rodín. Podujatie dáva deťom priestor na prezentáciu svojho nadania a nesie sa v duchu spoločného hesla: „Toto som ja!“.

Prehliadka ponúka deťom priestor, aby prostredníctvom umenia vyjadrili svoje postoje, pocity, túžby a sny. Skúsenosť sebavyjadrenia a následného ocenenia môže opusteným deťom pomôcť, aby rozpoznali vlastnú hodnotu a znovu si začali vážiť sami seba. Príležitosť verejne vystúpiť je pre deti zároveň motiváciou, aby sa venovali rôznym umeleckým žánrom a pestovali svoju vôľu, ktorú neskôr budú môcť využiť pri dosahovaní životných cieľov.

Termíny nasledujúcich Najmilších koncertov roka a miesta konania

Prievidza – 11. apríla 2015

Nitra a Bratislava – 19. apríla .2015

Ružomberok – 25. apríla 2015

Banská Bystrica – 26. apríla 2015

Zdroj: Úsmev ako dar