Na zastupiteľstvo prišli (možno) budúci poslanci – šiestaci zo ZŠ Moskovská

SPRÁVY
0 /

Posledné tohtoročné mestské zastupiteľstvo prinieslo okrem jednomyseľného schválenia rozpočtu mesta na budúci rok aj jedno milé prekvapenie. Popoludní si do poslaneckých lavíc zasadli šiestaci zo ZŠ Moskovská.

Okolo 13:30 hod. nastal v rokovacej sále zvláštny ruch. Znenazdajky prišli žiaci 6. A zo ZŠ Moskovská so svojou pani učiteľkou občianskej náuky a poslanec za Fončordu Daniel Karas ich usadil do poslaneckých lavíc. Jeho kolegovia privítali školákov potleskom, osobitne ich privítal primátor mesta Ján Nosko.

„Žiaci 6. A zo ZŠ Moskovská po dohode s pani riaditeľkou mali možnosť zúčastniť sa zastupiteľstva, kde sme schvaľovali aj rozpočet mesta na rok 2016. Videli našu prácu v mestskom parlamente na vlastné oči. Možno sú tu budúci nádejní poslanci mesta Banská Bystrica,”

vysvetlil s úsmevom príchod školákov Daniel Karas, ktorý ich pozval. Predtým ho zasa oni pozvali jeho na hodinu občianskej náuky  s triednou učiteľkou, na ktorej hovorili o komunálnej politike, ktorú si teraz mohli skúsiť priamo v parlamentných laviciach.

Primátor Ján Nosko k tomu dodal: „V rámci občianskej výchovy mohli bezprostredne sledovať, ako sa rozhoduje o vývoji a živote nášho mesta. V istých chvíľach sa mi zdalo, že žiaci sú disciplinovanejší, ako poslanci MsZ.”

Žiaci z Fončordy mali teda praktickú hodinu občianskej náuky priamo v mestskom zastupiteľstve. Po hodine sa školáci spoločne odfotili s primátorom Noskom aj poslancom Karasom, dostali darčeky na pamiatku a vrátili sa do školy. Možno o niektorom z nich budeme ešte počuť ako o nádejnom komunálnom politikovi, ktovie…

Autor: (tom), Foto: facebook