Na Veľkonočné sviatky bude pomerne teplo

SPRÁVY
0 /

Slovenský  hydrometeorologický ústav upresnil predpoveď počasia na Veľkonočné sviatky. Po predchádzajúcom ochladení nám bystrická jar ukáže svoju prívetivejšiu tvár.

„Od 18. do 21. apríla nás čaká pomerne teplé počasie,“

uviedol pre médiá  hovorca SHMÚ Ivan Garčár. Platí to aj pre Banskú Bystricu

18. apríla  na Veľký piatok bude v meste pod Urpínom prevažne polooblačno, ale usmeje sa na nás aj slnko.  Denná teplota vystúpi na 19°C, v noci bude 6°C.

19.apríla na Bielu sobotu pri  zväčša zamračenej oblohe, z ktorej môže občas spŕchnuť,  bude cez deň  príjemných 21°C, v noci okolo 5°C.

20. apríla na Veľkonočnú nedeľu sa trochu vyjasní s trochu nižšími teplotami. Má byť polooblačno s dennou teplotou na úrovni 16°C,  v noci  4°C.

21. apríla na  Veľkonočný pondelok by podľa meteorológov malo byť síce zamračené, ale to nemôže kúpačom ani ich nežným „obetiam“ pokaziť dobrú náladu.  V Banskej Bystrici nás čaká príjemných 18°C, v noci  8°C.

Aj keď toho slnka nad Banskou Bystricou počas Veľkej noci meteorológovia nesľubujú veľa, skúsme si ho vyčariť navzájom medzi sebou. Sviatky jari s nádhernou kvitnúcou prírodou okolo nás sú posolstvom radosti zo života, ale aj pokojnou chvíľou zamyslenia sa nad naším bytím, nad smrťou Ježiša a jeho zmŕtvychvstaním. Aby sme do ďalšieho skráteného pracovného  týždňa vstupovali s pozitívnou mysľou.

Zdroj: SHMÚ