Na stavenisku pri mestskom úrade spadla časť plota na chodník

SPRÁVY
9 /

Stavenisko pri mestskom úrade, na ktorom sa už takmer dva roky nič nedeje, púta pozornosť okoloidúcich. Iba nedávno sme zverejnili stanovisko jedného z Banskobystričanov, ktorý by si tu vedel predstaviť dočasné parkovisko a v stredu tu takmer došlo k tragédii.

18.novembra v popoludňajších hodinách vplyvom silného nárazového vetra spadla na chodník vedúci pozdĺž mestského úradu časť plechového oplotenia stavby. Našťastie v tom čase nešiel tadiaľ žiadny chodec, preto sa dá iba domýšľať, čo sa mohlo stať.

Padajúci plot zbadala aj hliadka mestskej polície, ktorej centrála sa nachádza v budove mestského úradu. Náčelník MsP Miroslav Bálint pre náš portál uviedol:

„Hliadka mestskej polície zaregistrovala, čo sa stalo a okamžite zabezpečila priestor chodníka okolo spadnutého plota tak, aby tadiaľ nechodili ľudia. Zavolali sme zástupcom dodávateľa stavby, aby odstrániť haváriu na stavbe a dali to do bezpečného stavu.“

Po chvíli dorazili na miesto činu robotníci, chodník zabezpečili páskami a napravili spadnuté oplotenie. Našťastie nikomu sa nič nestalo, hoci tadiaľto bežne chodí počas dňa veľa ľudí.

Je to ďalší apel na investora a v tomto prípade aj dodávateľa stavby, aby so spustnutým staveniskom niečo urobili nielen po stránke technickej a estetickej, ale aj bezpečnostnej.

Autor: (tom), Foto: autor