Na Rudohorskej v Sásovej bude aj nové multifunkčné ihrisko

SPRÁVY
1 /

Najväčšie banskobystrické sídlisko v Sásovej dlhodobo zápasí s nedostatkom detských ihrísk a športových areálov. Dobrou správou pre všetkých jeho obyvateľov však je, že mestskí poslanci v rozpočte na rok 2011 vyčlenili financie na dobudovanie športového areálu na Rudohorskej ulicii, kde pribudne nové multifunkčné ihrisko.

1Tento športový areál v centrálnej zóne sásovského sídliska, ktorý sa nachádza pri opornom múre na Rudohorskej, sa začal budovať už v roku 1999 s výraznou podporou občianskeho združenia Náš domov Sásová. Okrem mesta Banská Bystrica sa na jeho budovaní finančne podieľali aj súkromné firmy na čele so spoločnosťou BBES a.s.

V súčasnosti je v areáli basketbalové ihrisko a pre plážový volejbal, detské ihrisko s preliezkami, osvetlenie a nové oplotenie plochy pre futbalové ihrisko. Od vzniku tohto projektu je veľkou túžbou všetkých miestnych nadšencov vybudovanie multifunkčného ihriska s umelým trávnikom, čo je však finančne jeho najnáročnejšia časť.

Už ako predseda občianskej rady Rudlová – Sásová som sa pokúšal zohnať prostriedky na toto ihrisko. Teraz už túto tému spolu s ostatnými sásovskými poslancami môžeme presadzovať priamo v mestskom zastupiteľstve“ povedal novozvolený MsZ Andrej Refka

Práve vybudovanie tohto multifunkčného ihriska rezonovalo pri schvaľovaní tohoročného rozpočtu mesta. Sásovským poslancom sa podarilo presadiť vyčlenenie čiastky 20.000 eur na jeho výstavbu. Ďalších 80.000 eur pôjde pre jeden školský športový areál v meste.

Výstavba športovísk patrí v tomto volebnom období k našim prioritám. Som šťastný, že sa nám to darí už v prvých mesiacoch po voľbách. V tejto snahe chceme pokračovať aj v iných častiach Rudlovej – Sásovej,“ povedal ďalší sásovský poslanec Vlastimil Plavucha.

Napriek tomu, že pôvodný návrh rozpočtu mesta na rok 2011 bol z hľadiska investícií do jednotlivých mestských častí chudobný, poslancom sa ho podarilo vylepšiť presunom finančných prostriedkov z nákladov na mestskú administratívu pre nové ihriská a na opravu miestnych komunikácií vo volebných obvodoch.

sasovski-poslanci-skantar-gajdosik-plavucha-a-refka-su-spokojni-vystavbe-ihriska-uz-nic-nestoji-v-ceste

Sásovskí poslanci Škantár, Gajdošík, Plavucha a Refka sú spokojní, výstavbe ihriska už nič nestojí v ceste.

Zdroj: Bystricoviny.sk