Na Moskovskej sa začalo s výmenou okien, Bakossova ide tiež  

SPRÁVY
1 /

Žiaci základných škôl na Bakossovej a Moskovskej ulici sa v novom školskom roku 2015/2016 posadia do vynovených budov. V týchto dňoch je už rekonštrukcia – výmena okien na telocvični ZŠ Moskovská v plnom prúde.

Výmena starých okien i dverí, rovnako ako obnova zastaraného vykurovacieho systému by sa mala stihnúť do konca augusta 2015. Stavebné práce na ZŠ Jána Bakossa sa pravdepodobne predĺžia do septembra, no žiadnym spôsobom neznížia komfort a vyučovací proces školákov.

Výmena pôvodných, technicky a energeticky nevyhovujúcich okien nadväzuje na projekt rekonštrukcie základných škôl z roku 2014, v rámci ktorého samospráva v spolupráci so spoločnosťou STEFE Banská Bystrica realizovala stavebné úpravy v ZŠ Pieninská, Gaštanová, Golianova, Radvanská i Spojová. Podobné projekty by chcelo mesto realizovať aj v súvislosti s materskými školami.

V súčasnosti pracujeme na štruktúre, z ktorej bude jasné, aké zdroje by sme chceli na rekonštrukciu a rozšírenie kapacít materských škôl použiť. Budeme sa snažiť získať najmä finančné prostriedky z európskych fondov,“

hovorí prednosta MsÚ Martin Adamec.

Rekonštrukcia a vybudovanie novej triedy v Materskej škole Družby, na ktorú získala samospráva dotáciu 44 000 eur z Ministerstva školstva, vedy a výskumu SR v prvom polroku 2015, sa pomaly začína realizovať.

Mesto Banská Bystrica na základe verejného obstarávania vybralo projektanta, ktorý začne pracovať na projektovej dokumentácii. V blízkej budúcnosti čaká obnova aj MŠ na Jilemníckeho ulici, ktorá bude spočívať vo výmene starých vonkajších dverí.

Zdroj: mesto BB