Na konci týždňa sa možno dočkáme prvého snehu s dažďom

SPRÁVY
0 /

Nezvyčajne teplé novembrové počasie v Banskej Bystrici postupne vystriedajú typické chladné dni. Na prelome nedele a pondelka môžu Bystričania očakávať aj prvý sneh prichádzajúcej zimnej sezóny, aj keď zatiaľ s dažďom.

pondelok bude zväčša polooblačno. Denná teplota vystúpi na 6°C, v noci klesne na -1°C.

utorok by malo byť tiež polooblačno Maximálna teplota  cez deň dosiahne 6°C, v noci okolo 0°C.

stredu sa jesenný ráz počasia nezmení, bude prevažne polooblačno, pričom ortuť teplomera sa dostane cez deň opäť na 6°C, v noci -1°C.

Vo štvrtok by malo byť v Banskej Bystrici prevažne oblačno. Teplota cez deň sa udrží na úrovni 6°C, v noci bude  okolo 0°C.

V piatok by podľa meteorológov malo byť zamračené s prehánkami. Denná teplota sa dostane  na 6°C, v noci klesne k nule.

V meste pod Urpínom si ani cez víkend jesenný ráz počasia nezmení. V sobotu bude prevažne  zamračené s občasným dažďom a dennou teplotou 6°C, v noci 1°C. Nedeľa by byť zväčša polooblačná, ale k večeru sa zamračí  a mal by prísť dážď so snehom. Cez deň sa bude teplota pohybovať okolo 4°C, v noci klesne ortuť teplomera pod  0°C.

Hoci na Námestí SNP je už vianočná výzdoba, reklama na sviatky radosti a pokoja je neúprosná aj v obchodoch, na riadnu zimu si ešte chvíľu počkáme aj počas posledného novembrového týždňa. Napriek tomu vodiči a cestári by mali byť v pohotovosti najmä v noci.

Zdroj: SHMÚ