Mestská polícia zabezpečila miesta s výskytom diviakov v BB

SPRÁVY
4 /

Pred pár dňami sme priniesli informáciu o výskyte zabehnutých diviakov v niektorých častiach mesta. Mestská polícia v Banskej Bystrici označila miesta, kde by sa mali nachádzať, výstražnými informačnými tabuľami. Ide najmä o krovinatú časť Belvederu nad Europou so stromami smerom k Mamma centru a potom nad plážovým kúpaliskom k Medokýšu na Šiavničkách. Podľa informácií od občanov by malo ísť o samicu s mladými a niekoľko kusov dospelých diviakov, ktoré vychádzajú na voľné priestranstvá hlavne vo večerných hodinách.  Na výstražných tabuliach je text:

„V tejto lokalite sa voľne pohybuje lesná diviačia zver. Hrozí reálne nebezpečenstvo napadnutia útokom diviakov. Do doby odchytu diviačej zveri  vstup zakázaný!“

Na základe žiadosti mesta Banská Bystrica o vykonanie opatrení zo strany Okresného  úradu sa momentálne čaká na vydanie mimoriadneho povolenia lovu na zabehnutú diviačiu zver mimo lovného revíru.

Situáciu  v lokalitách s výskytom zabehnutej diviačej zveri monitoruje Poľovnícke  združenie  Podlavice. Po vydaní povolenia poľovníci zabezpečia odchyt diviakov. Malo by sa tak stať v krátkej dobe. Dovtedy sa treba vyhýbať vstupu na označené pozemky.

Autor: (tom), Foto: MsP BB a archív