Parkujem ako pako: Mestská polícia vysvetlila, prečo nezakročila

SPRÁVY
18 /

Do redakcie nám prišli fotografie ďalšieho arogantne parkujúceho vodiča. Čitateľ informoval, že Mestská polícia ho odignorovala. O stanovisko sme požiadali aj náčelníka MsP Ľ. Piterku.

Takto parkujúci vodič skutočne nepotrebuje komentár, každý si ho môže utvoriť sám. Náš čitateľ Miroslav nás však informoval, že po telefonickom upozornení mestskej polície hliadka síce na miesto prišla, vôbec však nezastavila a odišla preč. „Vôbec nereagovali, len sa previezli popri a išli ďalej. Bola to Audina Q5 z ŠPZ: BA. Asi tak naši páni policajti. Keby takto zaparkoval ujo so Škodou 105 tak má hádam papuču na každom kolese,“ napísal čitateľ portálu Bystricoviny.sk.

Na reakciu na obvinenie sme sa opýtali náčelníka Mestskej polície v Banskej Bystrici, PhDr. Ľubomíra Piterku. Ten pre Bystricoviny.sk povedal, že hliadka, ktorá smerovala k tomuto prípadu, bola v okamihu príchodu presmerovaná na narušený objekt. „Celý prípad som osobne preveroval. Hliadka bola počas príchodu na miesto vyslaná stálou službou na kontrolu narušeného objektu, ktorý je chránený pultom centrálnej ochrany a pripojený na mestskú políciu. Hliadka musela riešiť prioritne narušený objekt. Keď sa vrátila na miesto, vozidlo sa tam už nenachádzalo,“ povedal Piterka. Ako nás ďalej informoval, celú vec telefonicky sám vysvetlil aj občanovi – sťažovateľovi a poďakoval mu, že takéto správanie nahlásil.

Zdroj: čitateľ