Mesto stihlo opraviť cestu v areáli Múzea SNP ešte pred oslavami  

SPRÁVY
3 /

Po dlhšom čase sa mestu Banská Bystrica napokon podarilo opraviť dočasnú príjazdovú komunikáciu pri Múzeu SNP. Stihlo sa to  ešte pred oslavami 70.výročia Povstania.

Už v priebehu minulého roka pristúpilo mesto k vybudovaniu dočasnej prístupovej komunikácie pri Múzeu SNP, ktorá vedie po pozemkoch vo vlastníctve mesta.  Vzhľadom k tomu, že do Banskej Bystrice prídu koncom augusta tisícky návštevníkov vrátane významných politikov z celého sveta, provizórna neupravená cesta v centre osláv by vrhala zlé svetlo na organizátorov.

Tento rok prešla cesta ďalšími opravami. Úprava komunikácie spočívala vo vyrovnaní existujúceho podložia a pokládke dvoch vrstiev asfaltu na ploche 370 m?. Zároveň boli vykonané lokálne opravy výtlkov v úseku komunikácie pred lietadlom.

Komunikácia spája parkovisko pred Múzeom SNP so zrekonštruovanou záhradou Chavivy Reichovej.

„Táto oprava v takom rozsahu, aký umožnilo množstvo finančných prostriedkov, ktoré mala samospráva k dispozícii. V budúcnosti je naplánované dobudovanie tejto komunikácie v zmysle platných noriem,“

uviedla Ing. Renáta Hláčiková, vedúca Oddelenia údržby miestnych komunikácií a inžinierskych sietí na MsÚ.

Súčasťou prípravy na oslavy 70. výročia SNP bude aj očistenie sochy Partizána od Karola Dúbravského, ktorá bola ako spomienka ťažkých bojov v Banskej Bystrici umiestnená pod Urpínom pri 20. výročí SNP.

Očistený bude aj Pamätník obetiam fašizmu v Kremničke, kde po potlačení Slovenského národného povstania popravili 747 ľudí.  Nahradí sa i poškodená popisná tabuľa.

Zdroj: mesto BB