Medzinárodná výstava mačiek v Banskej Bystrici 10. – 11. októbra

SPRÁVY
0 /

Do mesta pod Urpínom prichádza s jeseňou opäť Medzinárodná výstava mačiek. Tá si za sedem rokov svojej existencie získala veľa priaznivcov medzi európskymi vystavovateľmi a divákmi.

13. a 14.ročník Medzinárodnej výstavy mačiek sa uskutoční už tento víkend v dňoch 10.- 11. októbra v športovej hale Dukla na Štiavničkách. Aj tento rok sa môžete tešiť na vystavovateľov zo 6 európskych krajín. Posudzovať ladnosť a krásu týchto milých tvorov budú medzinárodní posudzovatelia z Islandu, Nórska, Izraela, Bieloruska a Slovenska. Hodnotiť sa bude  krása, ladnosť a proporcie vystavovaných mačiek

Výstava je špecifická aj svojou vlastnou súťažou o „najkrajší chovný pár“ a „najúspešnejšieho chovateľa výstavy“. Medzi vystavenými mačkami budú môcť návštevníci obdivovať aj svetového víťaza zo Slovenska WW 2014 Aresa de Ville.

Športová hala Dukla bude počas soboty a nedele  otvorená pre verejnosť od 10:00 do 18:00 hod. Okrem  sledovania vystavených mačiek si návštevníci budú môcť zakúpiť krmivá alebo iné užitočné veci pre svojich štvornohých miláčikov  od našich aj zahraničných predajcov. Pre deti bude pripravené aj umelecké maľovanie na tvár a ďalšie zaujímavosti.

Nezabudnite si pozrieť aj ponuku útulkov pre nájdené mačky z Banskej  Štiavnice a Zvolena. Vstupné na výstavu mačiek je 2 € dospelí a 1 € deti. A takto to vyzeralo na banskobystrickej Medzinárodnej výstave mačiek vlani:

 

Autor: (dem), Foto: Mirka Chabadová archív