Maňka sa Kotlebu nebojí, dokonca sa stretol s jeho voličmi

SPRÁVY
39 /

V mediálnom dueli na pôde verejnoprávnej RTVS sa Vladimír Maňka stretne aj  so samotným Marianom Kotlebom, pravda ak ten príde. Maňka súhlasí s priamym televíznym i rozhlasovým  prenosom, Kotleba vyhlasuje, že príde len do živého vysielania.

Banskobystrický župan sa 14.novembra  vybral do Čierneho Balogu. V prvom kole volieb do VÚC tam  Kotleba  získal 348 hlasov. Maňku  volilo v Čiernom Balogu 353 voličov,  čiže dostal  takmer rovnaký počet hlasov. „Išiel som sa porozprávať s tamojšími  ľuďmi, aby som zistil, čo ich trápi, ako im môžem pomôcť a aby som sa osobne presvedčil o dôvodoch ich rozhodnutia vo voľbách,“ uviedol župan.

V kultúrnom dome sedeli oba tábory. Bolo ťažké odhadnúť, ktorých je viac. Niektorí otvorene priznali, že volia Kotlebu. Na začiatku bola atmosféra naozaj dusná. Postupne napätie opadlo a po dvoch hodinách ľudia vyprevádzali Maňku s potleskom.

Porozprávali sme sa o problémoch, ktoré ľudí trápia. O niektorých som nevedel. Požiadal som ich, že keď si nebudú vedieť rady, nech ma vyhľadajú alebo nech mi napíšu. Rád im pomôžem, aj keď za väčšinu riešení zodpovedá obec alebo niekto úplne iný. Hovorili sme aj o rómskej otázke. Mnohí majú pocit, že tento problém nikto nerieši. Keď som sa ich opýtal, či si myslia, že Marian Kotleba tieto problémy vyrieši, odpovedali: Nevyrieši, ale aspoň o tom hovorí. Keď sa bude o tom hovoriť, hádam sa niečo pohne,“ dodal Maňka.

Faktom je, že riešiť rómsku otázku je nutné na inej, nie na úrovni samosprávneho kraja. Napriek tomu, že zodpovednosť v tejto veci nie je na pleciach župana, Vladimír Maňka je pripravený aktívne vstúpiť do riešenia týchto problémov: „Ľudia musia vedieť, čo presne sa v tejto oblasti robí a aké sú výsledky.“

Zatiaľ čo úradujúci župan jasne vyhlásil, že je pripravený ísť do verejnoprávneho rozhlasu a televízie na diskusiu so svojím protikandidátom v 2.kole volieb predsedu BBSK bez podmienok, Marian Kotleba sa tomu vyhýba. Vyhlasuje, že on pôjde len do živého prenosu, obviňujúc Maňku zo strachu pred ním. V Čiernom Balogu to  tak nevyzeralo, skôr naopak…

Zdroj: Bystricoviny.sk