Líder Metallicy koncertuje s erbom Banskej Bystrice na gitare!

SPRÁVY
9 /

Jednu z najslávnejších hudobných skupín na svete, Metallicu, sprevádza na ich aktuálnom celosvetovom turné erb Banskej Bystrice. Na svoju gitaru si ho spolu so slovenským štátnym znakom nalepil líder kapely – fanúšikom populárnej hudby istotne dobre známy James Hetfield.

metall_1Po pesničke, ktorú pre malebné mesto pod Urpínom naspieval český folkový spevák Honza Nedvěd, sa Banská Bystrica čoskoro dočká aj ďalšej významnej propagácie na medzinárodnej scéne. Už v piatok 14. mája zažije Budapešť koncert jednej z najznámejších metalových skupín na svete – Metallicy. Tá sa v hlavnom meste Maďarska predstaví pri príležitosti svojho celosvetového turné, ktoré aktuálne prebieha. Napriek tomu, že Američania sa na Slovensku koncertne nezastavia, svoje sympatie ku krajine pod Tatrami vyjadril James Hetfield samolepkami nalepenými na svojej gitare. Okrem slovenského štátneho znaku sa na nej nachádza aj erb Banskej Bystrice!

Podľa týždenníka Plus sedem dní Metallica na internetovej stránke istého metalového klubu vyzvala fanúšikov, aby im posielali samolepky, ktoré sa mali objaviť na gitare Jamesa Hetfielda na nadchádzajúcom turné. Prišlo ich niekoľko tisíc. O to zaujímavejšie je, že spevák sa napokon rozhodol pre dve zo Slovenska.

Metallica je už dlhé roky považovaná za jednu z najlepších skupín na svete. Preto nie je prekvapením, že majú množstvo fanúšikov po celom svete. Od svojho vzniku vydali jedenásť albumov, ich koncerty sú vždy vypredané. Už zajtra sa Hetfieldovi chlapci predstavia v susednom Maďarsku, kde pri príležitosti prebiehajúceho celosvetového turné budú koncertovať v Budapešti.

Zdroj: bystricoviny.sk (Jakub Bebej - zdroj: Plus sedem dní)