Letisko Sliač je pripravené na začatie letnej charterovej sezóny

SPRÁVY
0 /

Letná charterová sezóna na sliačskom letisku štartuje začiatkom júna 2016. Personál na letisku je už pripravený aj s potrebnými službami.

Cestujúci budú môcť tento rok využiť ponuku letov do niekoľkých prímorských destinácií – Antalye v Turecku, Burgasu v Bulharsku, Heraklionu v Grécku (Kréta) a Hurghady v Egypte. Dovolenkárov budú prepravovať letecké spoločnosti Corendon Airlines, Bulgarian Air Charter, Travel Service a Fly Egypt .

Letisko Sliač prepravilo za vlaňajšok od 2. mája do 29. septembra 2015 v 112 charterových letoch 32.862 cestujúcich. Oproti roku 2014 vzrástol počet charterových letov o 58 % a počet prepravených cestujúcich o 53 %.

Najviac dovolenkárov lietalo do tureckej Antalye (18.606 cestujúcich). Predseda predstavenstva a výkonný riaditeľ Letiska Sliač Marián Bubelíny zhodnotil vlaňajšiu letnú charterovú sezónu pre TASR veľmi pozitívne:

„Dokazuje to aj percentuálny nárast charterových letov a počet cestujúcich. Ľudia si už zvykli lietať na , ako to sami nazývajú z rodinného letiska a nás teší priazeň všetkých našich klientov.“

Tak ako v predchádzajúcich charterových sezónach aj túto sezónu môže cestujúca verejnosť odlietajúca zo sliačskeho letiska využiť jeho kvalitné služby s výhodnou polohou, dobrým prístupom, parkovaním a bezproblémovým odbavením.

Zdroj: Letisko Sliač, Foto: ilust.