Krajskí poslanci: Kotleba zneužíva smrť nevinných na politické ciele.

SPRÁVY
3 /

Poslancom BBSK za SMER-SD, KDH, SMK a časti nezávislých došla trpezlivosť s neštandardnými augustovými krokmi banskobystrického župana. V stredu neprídu na zastupiteľstvo do Závadky nad Hronom.

Spoločné vyhlásenie krajských poslancov  prijaté 31.augusta vám prinášame v plnom znení:

Vyhlásenie poslancov Banskobystrického samosprávneho kraja z klubu SMER-SD – KDH, SMK a nezávislí poslanci

V Polomke sa stala brutálna vražda. Je nám nesmierne ľúto ľudského života a rovnako ľúto je nám pozostalých, ktorí majú zrazu prázdne miesto pri stole. Bol to neodpustiteľný čin. S uznaním hodnotíme prácu polície, ktorá veľmi rýchlo vypátrala vinníka. I keď vieme, že život zavraždenej matky to nevráti.

Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja neprišiel na augustové zastupiteľstvo, lebo sa mali prerokovať jemu nepríjemné body. Napríklad hospodárenie regionálnej správy ciest, či nález najvyššieho kontrolného úradu. Pred riešením akútnych problémov samosprávneho kraja, dal účelovo prednosť extrémistickému zhromaždeniu Dělnické strany v Prahe. Plne ukázal, že na riešení skutočných problémov nášho kraja mu vôbec nezáleží.

V týchto dňoch opätovne, hrubo a cynicky zneužil obrovskú tragédiu v Polomke na svoju politickú prezentáciu. Dokonca sa rozhodol zneužiť aj poslancov zvolaním zastupiteľstva do Závadky nad Hronom, do atmosféry žiaľu, bolesti, ale aj vybičovanej hystérie.

Pracovné body programu sú podľa neho asi zbytočné, nevidí dôvod prerokovať vážne problémy kraja, na ktorých má už svoj podiel a ktoré poukazujú na jeho reálne neúspechy. Na tomto zasadnutí má ísť najmä o propagáciu jeho politických ambícií. Je to odporné a neľudské.

My, poslanci Banskobystrického samosprávneho kraja sme sa rozhodli, že neakceptujeme túto špinavú hru a na takéto zastupiteľstvo neprídeme. Zároveň vyzývame predsedu samosprávneho kraja Mariána Kotlebu, aby začal konečne riešiť problémy občanov kraja, aby svoju funkciu nezneužíval na politické ciele a aby začal naprávať chyby, ktorých sa za necelé dva roky dopustil.

poslanci zastupiteľstva BBSK.

 

Zdroj: poslanci zastupiteľstva BBSK, Foto: ilustračné