Kandidatúru na primátora Banskej Bystrice ohlásil Ľubomír Hadvičák (TIP)

SPRÁVY
6 /

K oficiálnym kandidátom na banskobystrického primátora do komunálnych volieb 15.novembra vo štvrtok pribudlo ďalšie meno. Za stranu TIP kandiduje 36-ročný podnikateľ Ľubomír Hadvičák.

 „Banská Bystrica je moje rodisko,  kde žijem so svojou rodinou, priateľmi a  známymi. Úspešne  podnikám vo svojej rodinnej firme  v autodoprave, momentálne zamestnávam 50 zamestnancov.  Mojim krédom a cieľom bolo a je zamestnať čo najviac ľudí, aby neboli odkázaní na štát alebo  donútení opustiť rodný kraj, mesto kvôli zamestnaniu,“

uviedol Ľubomír Hadvičák na štvrtkovej tlačovej besede v hoteli

Úspešnú  budúcnosť  Banskej  Bystrice  vidí v  programe  zameranom  na  vytváranie  pracovných  miest,  zvýšení  transparentnosti  a maximálnom  zapájaní verejnosti  do správy  mesta.  V priebehu nasledujúcich týždňov umožní  občanom podieľať sa cez internet na podrobnejšej formulácii svojho volebného programu,  aby  odrážal  skutočné potreby  mesta  a jeho  mestských  častí.

Ako  primátor  chce Ľubomír Hadvičák  presadzovať  podľa neho revolučný  projekt   informačno-komunikačného  centra,  ktoré  umožní  Banskobystričanom rôznymi kanálmi denne  komunikovať s mestom a sledovať, ako si plní svoje povinnosti, ako rýchlo a efektívne odpovedá na otázky, rieši podnety a pripomienky občanov. Budovanie zdravého lokálpatriotizmu, aktívnej podpory miestnych podnikateľov a ekonomiky mesta vidí v zavedení projektu mestskej karty.

Ľubomír  Hadvičák  (36) podniká  v rodinnej  firme  v oblasti  autodopravy.  V  roku  2009  nenašiel  vhodné podmienky  a ochotu  mesta pre  projekt  obnovy  hnedých  priemyselných  parkov v Banskej  Bystrici, preto ho uskutočnil v Leviciach s podporou eurofondov. Zrekonštruoval  chátrajúcu  fabriku  a v novom modernom  areáli  vytvoril  niekoľko  desiatok pracovných  miest.  Spoločne  so  svojimi  priateľmi  podporoval Alianciu nezávislých a   spoluzakladal stranu TIP. Je ženatý a má dve deti.

Autor: (mt), Foto: redakčné