Ján Nosko: Keď absentuje konštruktívny duch…  

Blog
4 /

Primátor Ján Nosko sa vo svojom augustovom blogu zamýšľa nad anonymom, ktorý si osvojil predseda druhého najsilnejšieho poslaneckého klubu v mestskom zastupiteľstve. Vracia sa k svojmu stretnutiu so Šalkovčanmi a končiacemu kultúrnemu letu, hoci nás v meste čakajú ešte veľké akcie.

Anonym

V posledných týždňoch začínajú byť v kurze anonymy. Hovoria o všeličom, aj o tom, ako sú obsadzované vedúce pozície jednotlivých oddelení na Mestskom úrade „po známosti“. Je mi ľúto, že to vychádza práve od lídra jedného z najväčších klubov mestského zastupiteľstva. Vždy som otvorený priamej komunikácii, preto túto rukavicu neprijímam.

Očakávam spoluprácu, konštruktívnu kritiku a nie pseudoargumenty. Inak, samosprávy nie sú povinné robiť výberové konania na vedúce pozície. My však postupujeme nad rámec zákona a výberové konania aj napriek tomu robíme. Ocenil by som preto snahu hľadať spoločné riešenia a nastavovať spoluprácu v prospech mesta. Napredovať sa dá len vtedy, keď budeme ťahať všetci za jeden povraz a budeme partnermi.

Zo stretnutí

Počas uplynulých týždňov vo mne najviac rezonuje to v Šalkovej. Šalkovčania majú právo hnevať sa, krivdy z minulosti a nezáujem riešiť ich problémy urobili svoje. Chcem,  aby sme spolu nastavili harmonogram priorít a ponúkli im konkrétne riešenia. Jasne som deklaroval, že nie som zástancom ich odčlenenia od mesta. Preto budem robiť všetko preto, aby cítili, že sme na jednej lodi.

Bohaté kultúrne leto sa blíži k svojmu záveru. Teší ma, že Banskobystričania si vedia vybrať zo širokej ponuky podujatí, vnímajú a obohacujú ich svojou prítomnosťou. Mesto ožilo a mňa teší, že nás čaká ešte niekoľko podujatí, pri ktorých si uctíme pamiatku SNP, obzrieme majstrovstvo pilotov na sliačskom nebi, pobežíme maratón a v prostredí umelcov a tradičnej domácej kultúry oslávime 760. výročie nášho mesta.

Autor: Ján Nosko, Foto: ilust.

Ján Nosko

Primátor mesta Banská Bystrica

54 článkov

Rozhodol som sa, že sa vám budem prihovárať aj takýmto spôsobom. Nie preto, že by bol moderný, ale preto, že vám môžem priblížiť moju robotu. Budete tak mať prehľad o tom, čo sa nám podarilo, a na čom sa maká, aby sa podarilo.