Hračka storočia v bystrickej Europe – LEGO® Festival už v apríli  

ZAUJÍMAVOSŤ
0 /

Do bystrickej Europy priviezli takmer milión LEGO kociek. Okrem zvieratiek, či slávnych filmových hrdinov, ktoré sa na LEGO® Festivale predstavia,  z nich postavili napríklad aj známu ruskú matriošku.

Vďaka tejto unikátnej výstave LEGO sôch tak budú môcť Banskobystričania počas celého apríla vidieť aj sochy, ktoré sa na Slovensku predstavia vôbec po prvýkrát.

LEGO® Festival je jedinečný koncept putovného projektu. Kombinuje unikátnu výstavu nadrozmerných sôch LEGO kociek, ale aj zážitok z vlastnej tvorby.

„Okrem prezerania vystavených sôch, budú mať tiež návštevníci možnosť pomôcť pri stavbe ďalšieho monumentálneho diela a spolu s odborným staviteľom sa pokúsia vytvoriť veľkú sochu Yodu z kultovej filmovej série Hviezdne vojny,“

hovorí Michaela Podolcová, Marketing coordinator Europa SC.

Stavanie veľkej LEGO sochy je naplánované na sobotu 4. apríla od jedenástej do osemnástej hodiny. Návštevníci sa s ňou po jej zhotovení budú môcť aj odfotiť a nakoniec prebehne jej búranie, ktoré často baví deti najviac. Súčasťou festivalu bude aj deň s LEGO Technic a LEGO Friends, ktorý je pripravený na osemnásteho toho istého mesiaca. Navyše si počas celého apríla budú môcť všetci LEGO nadšenci stavať z množstva LEGO kociek, ktoré budú pre nich pripravené v stálej hernej zóne.

Na LEGO® Festivale bude celkovo vystavených viac ako dvadsať sôch, z ktorých mnohé vážia vyše sto kilogramov. Najťažšou je socha hasiča, ktorá má až 290 kíl. Jej stavba trvala rovných 320 hodín. Okrem tejto sochy bude možné vidieť napríklad aj rôzne druhy zvieratiek, známu ruskú matriošku, hrdinov z Toy Story a LEGO Chima, či obrovského LEGO draka.

„Z LEGA sa dá postaviť naozaj čokoľvek. Nie náhodou ho odborníci vyhlásili za hračku storočia. Súčasťou výstavy budú statické 3D sochy, ako aj špeciálne sochy so svetelnými efektmi alebo pohyblivé exponáty,“

dodáva Michaela Podolcová. Všetci malí i veľkí milovníci LEGO kociek sú vítaní v Europe.

Stojí za zmienku, že 12.septembra 2013 na Námestí SNP vytvorili deti z 10 základných a 12 materských škôl z Banskej Bystrice a okolia zápis do Knihy slovenských rekordov v najväčšom počte detí skladajúcich stavebnicu LEGO na jednom mieste. Za 30 minút to bolo 798 detí, ktoré za asistencie pracovníkov Stredoslovenského múzea  postavili 1.354 stavieb z LEGA.

Zdroj: ESC, Foto: ilust. (Mirka Chabadová)