Hľadaný muž na úteku skočil pred políciou do Hrona  

SPRÁVY
0 /

Kto z Bystričanov sa v utorok popoludní pohyboval na Hronskom predmestí alebo bol na prechádzke pri Hrone, mohol byť svedkom scény ako z kriminálneho filmu. Našťastie dramatický útek pred spravodlivosťou skončil napokon šťastne.

V blízkosti miestnej kaviarne chceli policajti preveriť totožnosť muža, ktorý sa im zdal podozrivým. V tej chvíli sa tento dal na útek, v jednej chvíli preskočil zábradlie a chcel uniknúť skokom do Hrona.

„V utorok v popoludňajších hodinách hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky spozorovala v Banskej Bystrici osobu v pátraní, ktorú išla preveriť. Keď k mužovi prišli a chceli zistiť jeho totožnosť, dal sa na útek. Neuposlúchol ani opätovné výzvy policajtov, aby upustil od konania, aby zastavil. On ďalej utekal a skočil do rieky pri Hronskom predmestí,“

informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

Medzitým privolali aj hasičov s potrebnou technikou, zasahovali dokonca aj dvaja  kukláči v civile, ktorí sa náhodou ocitli na mieste činu. Muž na úteku podcenil prúd vody v Hrone, ktorá ho začala unášať. Hasiči ho však zachytili a vytiahli na breh.

 „Potom, ako ho vytiahli z vody, ho predviedli pred vyšetrovateľa, kde bol vypočutý,“

dodala policajná hovorkyňa.

Prípad, ktorý vzbudil pozornosť okoloidúcich, tak skončil bez ujmy na zdraví. Muž na úteku sa bude musieť zodpovedať pred  policajným vyšetrovateľom.

Zdroj: KRPZ BB, Foto: ilust.