Gogola: Sľuby som splnil, za 4 roky som vytvoril 11 pracovných miest

SPRÁVY
27 /

Tak ako je v predvolebnom čase zvykom, prichádza čas, keď noví kandidáti na poslancov a primátorov sľubujú a tí starí robia odpočty svojej doterajšej práce. Súčasný primátor Peter Gogola začal svoju kampaň nezvykle, miesto odpočtu svojej práce a vyhodnotenia sľubov z roku 2010, začal útočiť na protikandidátov. Po verejnej kritike  sa však aj on odhodlal a nakoniec predložil odpočet plnenia svojho programu s ktorým sa uchádzal o dôveru Banskobystričanov pred štyrmi rokmi.

Vyhodnoteniu jeho sľubov z roku 2010 sa budeme podrobne venovať v samostnatnom článku. Zatiaľ však prinášame malú ochutnávku, v podobe toho, ako Peter Gogola hodnotí svoje plnenie sľubov v oblasti zamestnanosti. V roku 2010 Gogola okrem iného sľúbil, že ak bude primátorom mesta urobí nasledovné:

Podporíme domáce podnikateľské prostredie, zabezpečíme prílev investícií a vytváranie pracovných príležitostí.

Pred pár dňami plnenie svojich sľubov vyhodnotil. Podporu domáceho podnikateľského prostredia si naplánoval na rok 2015. Príchod nových investorov a vytváranie pracovných miest označil ako splnený sľub s komentárom, že vďaka projektu „Od dávok k platenej práci“ našlo zamestnanie celkovo 11 Banskobystričanov.

Ak tomu nemôžete uveriť, tu je dôkaz:

Odpočet Gogola

 

Nevedno, či si absurdnosť situácie uvedomil sám, alebo zasiahol niekto z jeho volebného štábu, ale po niekoľkých dňoch svoj odpočet sľubov upravil. V upravej verzii si plnenie oboch sľubov z roku 2010 naplánoval na rok 2015 .

gogola odpocet 2

 

Bystričanom neostáva nič iné, iba veriť, že ak Peter Gogola bude primátorom Banskej Bystrice aj po novembrových komunálnych voľbách, tak si plnenie svojich sľubov o vytváraní nových pracovných miest opäť neposunie, tentokrát na rok 2019.

 

Autor: (red)