FOTO: ZŠ Moskovská s novými oknami na telocvični a multifunkčným ihriskom

SPRÁVY
0 /

Utorkové popoludnie patrilo rodičom, žiakom i zamestnancom Základnej školy Moskovská na Fončorde. Štyri zrekonštruované pavilóny a nové multifunkčné ihrisko slávnostne odovzdal predseda predstavenstva spoločnosti STEFE Banská Bystrica Ondrej Borguľa s poslancom Danielom Karasomv zastúpení primátora Jána Noska a prednostu MsÚ Martina Adamca, ktorí boli na zasadnutí mestskej rady.

Výmenou starých okien i dverí, ako aj obnovou zastaraného vykurovacieho systému sa zlepšilo pracovné prostredie žiakov i zamestnancov školy. Multifunkčné ihrisko s umelým povrchom bude slúžiť všetkým na rozvoj pohybovej zdatnosti v čase vyučovania i mimo neho,“

uviedla riaditeľka ZŠ Moskovská Marta Melicherová, ktorá sa poďakovala spoločnosti STEFE, vedeniu mesta a poslancom na Fončorde za ústretový prístup k ich škole.

Predseda predstavenstva STEFE  Ondrej Borguľa, ktorý odovzdal riaditeľke školy symbolický šek na 500 € k samotnému projektu povedal:

„Na ZŠ Moskovská sme urobili sme kompletnú výmenu okien a vyregulovanie vykurovacieho systému v niekoľkých pavilónoch v hodnote 150.000 €, zároveň sme darovali škole multifunkčné ihrisko za 40.000 €. Som veľmi rád, že sa v spolupráci s mestom nám podarilo dokončiť ďalšiu školu, ktorá bude slúžiť deťom a učiteľom na kvalitnejšej úrovni, ako predtým.“

Prítomným žiakom, ich rodičom a  učiteľom sa prihovoril poslanec Daniel Karas:

„Chcem sa poďakovať pánu primátorovi a prednostovi MsÚ, kolegom poslancom a nášmu partnerovi  spoločnosti STEFE za odvedenú prácu na tomto projekte pre deti z Fončordy, ktoré budú mať lepšie podmienky v škole a  užijú si aj nové  multifunkčné ihrisko.“

Potom spoločne prestrihli zelenú stužku na ihrisku, kde si zahrali prvý futbalový zápas miestni žiaci.  Ďalšia stužka sa strihala pri vstupe do pavilónov a telocvične s novými plastovými oknami.  Táto akcia nadväzuje na projekt rekonštrukcie základných škôl z roku 2014, v rámci ktorého samospráva v spolupráci so spoločnosťou STEFE Banská Bystrica vykonala stavebné úpravy v ZŠ Pieninská, Gaštanová, Golianova, Radvanská i Spojová.

STEFE nie je len tradičný dodávateľ tepla. Ako dôležitý partner mesta sa snaží prinášať, v rámci svojich možností, aj iné výhody pre samosprávu a mestské inštitúcie. Počas letných mesiacov tohto roku sa uskutočnili stavebné práce aj na celej ZŠ Jána Bakossa.

Spoločnosť STEFE Banská Bystrica sa v minulosti postarala o vyregulovanie vykurovacieho systému mestského úradu. V apríli 2015 daroval výrobca a distribútor tepelnej energie pracovníkom mestského Stavebného úradu  dvadsať výkonných počítačov, ktoré zefektívnili ich každodennú prácu.  

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová