FOTO: Zasnežené mesto z nadhľadu

SPRÁVY
1 /

V noci na štvrtok sa Banská Bystrica zahalila do snehového šatu. Aj keď obloha zostala zamračená, neodolali sme pokušeniu pozrieť sa na zasnežené mesto takpovediac z nadhľadu.

Vybrali sme si Hotel Lux a vďaka spoločnosti Agra Invest, a.s. sme mohli z jej priestorov na 15. Poschodí opäť fotografovať mesto pod Urpínom. Pravdupovediac odtiaľto je Banská Bystrica krásna v každom ročnom období, hoc aj na pozadí okolitých zahmlených kopcov.

Okrem bystrických historických dominánt je z výšky zaujímavý pohľad aj na stavbu roka – novú autobusovú stanici, ktorá sa práve oplášťuje. Ale zurčite vás zaujme celá panoráma mesta.

Neskôr sme sa premiestnili na urpínske serpentíny. Aj odtiaľto sa nám podarilo urobiť niekoľko zimných záberov, hoci viditeľnosť postupom času nebola práve najideálnejšia. Neobišli sme ani zasneženého Partizána či kaplnku sv. Jána Nepomuckého na malej železničnej stanici. Jej zúbožený stav aspoň na chvíľu zakryl milosrdný sneh…

Ale ako vraví, radšej raz vidieť než stokrát počuť. Tak sa pokochajte zimnou fotogalériou mesta z pohľadu optiky našej fotografky Mirky.

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová