FOTO: Výstavba ŠPORT ZÓNY v Sásovej pokročila, teší sa Moravčík

SPRÁVY
1 /

Začiatkom júna sme vás informovali o začínajúcej rekonštrukcii opustenej budovy bývalej pošty v Sásovej na Rudohorskej 31 a jej premene na Šport Zónu. Po pár týždňoch sme sa boli pozrieť na stavbe, ako pokročili práce.

Vlado Dracula Moravčík na stavbe

Náš najúspešnejší thai –  boxer  je nielen tvárou Šport Zóny, ale bude tu trénovať mladé talenty. O myšlienke zriadiť v Banskej  Bystrici moderné tréningové centrum Vladimír Moravčík pre náš portál uviedol:  

„Posledné roky som už chcel prejsť trochu aj do trénerstva. Preto  som sa v meste obzeral po nejakých budovách, kde by som mohol otvoriť vlastnú školu sa venovať s mládeži. To nás s priateľmi nakoplo a som rád, že sa to darí. Našli sme si objekt na najväčšom bystrickom sídlisku v Sásovej. Je to určitá výhoda, ale myslím si, že kto bude chcieť kvalitne športovať, tak sem rád príde aj z Radvane či inej mestskej časti.“

K cieľom Šport Zóny Moravčík dodal:

„Šport zóna bude zameraná na všeobecný rozvoj športu, teda nebude to vyslovene len o kontaktných športoch, ako je napríklad thajský box, ktorý budem samozrejme trénovať ja. Venujem sa mu 15 rokov, takže sa určite nebudem montovať do hokeja, futbalu, lyžovania či iných športov. Tých budú mať na starosti iní tréneri a bude to taký širokospektrálny záber pre chalanov a dievčatá, ktoré si sem prídu zatrénovať.“

Vyjadril sa aj k budúcemu fungovaniu tréningového centra:

„Zo začiatku hneď všetko nebude, ale naším zámerom je postupne rozšíriť tím trénerov o fyzioterapeuta, odborníka na výživu či športového psychológa. Nebude to ako klasická posilňovňa, ale skôr profi stajňa pre športové talenty pod dohľadom odborníkov, z ktorej budú vychádzať profesionálni športovci.“

Vlado Dracula Moravčík nám prezradil, že ešte neprestane boxovať, pretože dostal ponuky na nejaké zápasy. Uvidíme ho tak boxovať v ringu. Rok dva ešte potrénuje a uvidí, ako to pôjde, ale už bude plynule prechádzať do trénerstva, ktorému sa časom chce venovať naplno. Veľkú budúcnosť vidí vo výchove mládeže, chce si vytrénovať svojich vlastných boxerov.

Samotná rekonštrukcia nasleduje po úprave a vyčistení priestorov

Manažérom projektu je Sásovčan Vladimír Piperek. Ten nás previedol po stavbe:

„Podarilo sa nám na pochôdznej streche odstrániť doterajší najväčší problém zatekania dažďovej vody do objektu osadením  nových vpustí, s dôkladným zaizolovaním konštrukcie a položením dlažby. Vo vnútri sme vybúrali všetky nepotrebné priečky, odstránili nefunkčné alebo poškodené rozvody sietí či výplne otvorov. Z objektu sme vyniesli takmer 80 ton stavebného odpadu a kompletne ho vyčistili.“

Pre stavbu sa už vyrábajú nové okná, pristupuje sa k samotnej prestavbe interiérov podľa projektu. Vo finále sa bude do nových miestností montovať kvalitné technické vybavenie.

OZ Šport Zóna po dokončení rekonštrukcie sprístupní objekt pre širokú verejnosť.. V zrekonštruovanom prízemí budovy bude samotné tréningové centrum pod dohľadom odborných trénerov, s najmodernejšími tréningovými pomôckami, diagnostickým vybavením i s občerstvením.   

Na poschodí budú multifunkčné priestory pre tanečné školy a rôzne pohybové aktivity, pre administratívu a sociálne zázemie. Pred Šport Zónou investor plánuje vybudovať verejne prístupné outdoorové ihrisko.

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová a vizuál