FOTO: Vydarená Rozlúčka s prázdninami v Parku pod Pamätníkom SNP

SPRÁVY
1 /

V piatok popoludní až do večera žil banskobystrický Park pod Pamätníkom SNP Rozlúčkou s prázdninami. Tradičné  XXI. podujatie prilákalo do priestoru parku tisíce malých i veľkých Bystričanov

Na Rozlúčku s  prázdninami  s podtitulom „Hurá škola“ pozvali ľudí  poslanci mestského zastupiteľstva v Banskej Bystrici za stranu SMER – SD a primátor mesta Ján Nosko.

Organizátori pripravili pre malých návštevníkov s rodičmi  množstvo zábavných hier a súťaží. Deti si do sýtosti užili aj skákacie hrady, nafukovacie šmýkačky, jazdu na koni a ďalšie atrakcie spolu s občerstvením. Deti po absolvovaní jednotlivých súťaží dostávali žetóny, ktiré si mohli uplatniť napríklad pri skakacích hradoch či vymeniť ich za občerstvenie alebo sladkosti vrátane školských potrieb.

Nechýbala ani tradičná spevácka Bystrická superstar aj s odbornou porotou. Moderátorka Anita Fáková na pódiu postupne vítala prihlásené deti, ktoré predvádzali svoje spevácke umenie za potlesku divákov. Večer prišla na pódium populárna slovenská hudobná kapela  Peter Bič Project, ktorá rozospievala a roztancovala zaplnený park.

Záverečné finále patrilo pyromuzikálnemu ohňostroju. Ten bol aj tohto roku skvelý, čo tisícky ľudí ocenili potleskom.

Spokojný s návštevou a priebehom akcie bol aj hlavný organizátor Miroslav Čellár, ktorý pre náš portál povedal:

 „Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí nám pomohli s organizáciou tradičnej akcie Rozlúčka s prázdninami – Hurá do školy. Samozrejme poďakovanie patrí aj prítomným Bystričanom všetkých vekových kategórií, ktorí prišli do Parku pod Pamätníkom opäť v hojnom počte. Verím že toto podujatie sa páčilo malým i veľkým návštevníkom a stretneme sa zasa o rok.“

Na konci letných prázdnin sa mohli všetci príjemne naladiť pred novým školským rokom, ktorý oficiálne začína v pondelok 3. septembra.

Zdroj: (tom), Foto: Marek Rakovský a redakcia