FOTO: Vianočný strom putoval zo Školskej na Námestie SNP, v piatok ho rozsvieti Mikuláš

SPRÁVY
0 /

Tohtoročný vianočný strom na banskobystrickom Námestí SNP pochádza zo Školskej ulice. Na Graniari. Je to 16-metrový strieborný smrek, ktorý rozsvieti v piatok večer Mikuláš.

Vianočný stromček je už na Námestí SNP

V pondelok ráno o ôsmej pracovníci ZAaRES-u odpílili vianočný strom na Graniari, naložili žeriavom na plošinu nákladného auta a to ho odviezlo na Námestie SNP. Tu ho po menšej úprave kmeňa osadili do pripraveného otvoru.

Miestni obyvatelia bytovky na Školskej, kde strieborný smrek rástol v skupine viacerých stromov, nám povedali:

„My sme tie stromy tu sadili, ale za tie roky tak vyrástli, že nám tienili do okien, že cez deň musíme svietiť. Takto je tu hneď viac svetla a ešte vysoký smrek  poslúži užitočnej veci.“

Po vyzdobení tento 16-metrový vianočný strom na Námestí SNP v piatok 4.decembra o 17:00 rozsvieti Mikuláš v sprievode Anjela a Čerta. Malých i veľkých tu bude čakať zaujímavý sprievodný program:

– tanečné šantenie s Tanečnou školou Janette Fáberovej

– anjel a čert

– príchod Mikuláša na koči

– rozsvietenie vianočného stromčeka

– Smejko a Tanculienka

– mikulášske darčeky pre každého

Mikuláš príde postupne do každej mestskej časti

„Milí Fončorďania, srdečne vás pozývam na druhý ročník predvianočného punču , ktorý sa uskutoční pri príležitosti Mikuláša a rozsvietenia stromčeka na Kyjevskom námestí v piatok 4.decembra o 16:00 hod. Teším sa na vás a skvelú predvianočnú náladu s darčekmi a diskotékou,“

pozýva na tradičný predvianočný punč na Fončorde poslanec Daniel Karas.

V sobotu 5. decembra začne svoje putovanie Mikuláš na koči s darčekmi pre deti po trase:

14:00 Rakytovce

15:00 Kremnička

16.00 Podháj pri vianočnom stromčeku

17:00 Pršianska terasa

18.00 Iliaš

V sobotu o 16:00 hod. štartuje druhý ročník Charitatívneho mikulášskeho behu, ktorý pripravujú Crazy WoMen Active Planet. Beží sa od Europa SC po Mariánsky stĺp na Námestí SNP. Účastníci tohto charitatívneho behu kúpou mikulášskeho oblečenia v hodnote 10 € (štartovné pri registrácii, ktorá už beží) prispejú na pomoc pacientkam s onkologickým ochorením..

V nedeľu 6. decembra bude v klube Ministry of Fun od 16:00 – 19:00 hod.  druhá detská mikulášska diskotéka. Pripravený je bohatý program, ktorý otvorí detský spevácky zbor Zvonček,  príde Mikuláš s Čertom a Anjelom, ktorí prinesú deťom darčeky. Vstupné je 3 €.

Do Sásovej príde Mikuláš v nedeľu o 16:00 hod a prinesie pre deti súťaže a mikulášsku zábavu so sladkými odmenami. Registrácia detí bude od 15:30 hod.  Účastníci môžu sami priniesť vlastné sladkosti, ktorými obdarujú ostatných a stanú sa tiež štedrými Mikulášmi.

O 16:00 hod. príde Mikuláš aj do Radvane. V priestoroch ZŠ Radvanská bude pripravený kultúrny program s detskou diskotékou a darčekmi pre deti. V nedeľu o 17:30 hod. zavíta Mikuláš aj na detské predstavenie Divadla Clipperton „Čert a káča“ v Klube Hudby a Divadla na Hornej 95 (vstupné je 3,50 €). V stredu 9. decembra o 16:00 hod. príde Mikuláš aj do Podlavíc. Do miestneho kultúrneho domu privezie sladkosti pre všetky poslušné deti.

Mikuláš bude mať v celej Banskej Bystrici nabitý program. Každý si môže vybrať, čo sa mu páči alebo hodí.

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová