FOTO: V Sásovej znelo „Deň detí, svet detí – a je to!“

SPRÁVY
1 /

Nedeľné popoludnie na najväčšom banskobystrickom sídlisku v Sásovej patrilo deťom. Kto prišiel, neoľutoval.

_MG_5415Saleziáni Don Bosca, občianska rada Rudlová-Sásová, Nezávislá občianska iniciatíva „Náš domov Sásová“, združenie Saleziánskej mládeže „Domka“, združenie mladých „Laura“ a Spoločenstvo Rudlová-Sásová s podporou poslancov volebného obvodu č. 7 spojili sily a pripravili pre deti zábavno-športové podujatie. Na ihriskách Rudohorská pri opornom múre deti pri registrácii dostali kartičku, na ktorej bola mapka ihriska  s rozmiestnením jednotlivých stanovíšť a priestorom na získavanie pečiatok.

Potom sa mohli zúčastniť rôznych disciplín, ako preťahovanie lanom, gril – 5 minút nič nerobenia, skok vo vreci, skleník – čo najviac oblečenia, na pneumatikách prejsť čo najväčšiu vzdialenosť, psia búda, stacionárny bicykel, stavanie papierových lietadielok, modelovanie z piesku a iné. Deti za predvedený výkon a šikovnosť dostávali na kartičku pečiatky. Tie si potom vymieňali v priľahlom bare za sladkosti, občerstvenie, cukrovú vatu a kofolu alebo sa mohli zúčastniť na atrakciách maľovanie na tvár, nafukovací hrad, jazda na koníkoch, lukostreľba a skákacie chodúle. Program spestrila tanečná skupina Rodrigez.

Deti mali možnosť sa zapojiť aj do ukážok prvej pomoci, ktoré predvádzali zdravotníci Slovenského Červeného kríža. Zároveň to bol príjemný oddych pre ich rodičov. Akciu prišli podporiť aj poslanci za volebný obvod Rudlová-Sásová. Jeden z nich Andrej Refka (SMER-SD) sa pre našu redakciu povedal: Som veľmi rád, že aj napriek nepriaznivému počasiu prišli obyvatelia sídliska so svojimi deťmi osláviť Deň detí. Z reakcii rodičov a detí bolo vidieť, že sa im to páčilo. Myslím, že táto akcia vydarila a som presvedčený, že už teraz sa tešia na siedmy ročník na budúci rok. Každému kto pomáhal alebo akokoľvek prispel k dnešnej úspešnej akcii pre deti, sa chcem poďakovať.

Toto nedeľné podujatie pre deti je opäť skvelou vizitkou aktívnych organizátorov, ktorí podobných akcií na sídlisku zvládnu za rok niekoľko. Napokon posúďte sami z úlovkov našej fotografky.

Zdroj: bystricoviny, foto: Mirka Chabadová